Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Creamy Pasta

Dit is niet je goed gevulde pasta boordevol groentes. Dit is echt een romige basis pasta, wat af en toe ook ontzettend lekker is! Je kunt deze pasta ook prima koud eten of hoe ik ‘m graag gebruik: als side dish. Pasta als side dish? Ja echt! Ik neem het bijvoorbeeld mee naar een bbq, dan heb je naast de aardappelsalade en het stokbrood ook een keer iets anders. Als je dit nou allemaal niks vindt dan kun je het absoluut ook als diner eten he! In ieder geval een ontzettend lekker pasta gerecht, in 25 minuten op tafel en niet al te ingewikkeld recept.

Ingrediënten voor 4 bordjes pasta:

  • 400 gram pasta (eventueel volkoren)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter passata (zonder zout)
  • 1 bouillon blokje
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels edelgistvlokken*
  • eventueel verse peterselie

* Als je geen edelgistvlokken kunt vinden, kun je ook wat geraspte kaas gebruiken: parmezaan of zelfs jong belegen kaas is lekker. Doe dit dan wel op het einde als topping op de pasta en niet door de saus. Ik gebruik graag edelgistvlokken door de pasta gerechtjes omdat het een licht cheesy smaakje heeft en enorm veel vitamine B12 🙂

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en knoflook zo fijn als lukt, je kunt het ook in een keukenmachientje doen als je geen zin hebt om te snijden.
  2. Verhit een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en voeg de eetlepel olijfolie toe, daarna mag meteen de ui erbij en dit bak je voor ongeveer 3 minuten.
  3. Na 3 minuten gaat de knoflook erbij, dit mag 1 minuutje mee bakken.
  4. Daarna de passata, de bouillon en ongeveer 50 ml water. Roer dit goed door en draai het vuur wat lager, laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  5. In de tussentijd kun je de pasta gaan koken volgens de instructies van de verpakking en zet het alvast klaar.
  6. Voeg nu de roomkaas en de edelgistvlokken toe in de saus en laat nog een paar minuten koken totdat de roomkaas gesmolten is.
  7. Als je graag een hele fijne saus wil, kun je er ook voor kiezen om op dit punt even de staafmixer te pakken en de saus te pureren zodat de stukjes ui en eventueel roomkaas helemaal een glad geheel worden.
  8. Voeg de gekookte pasta toe in de saus en laat deze 2 minuten meekoken. Je pasta is klaar! Top af met wat verse peterselie en eventueel de geraspte kaas.
Enjoy!

Mijn naam is Anne-Maartje maar ik sta beter bekend als Ansie. Ik heb een blog dat heet Fansiefood. Hierop deel ik mijn recepten, van pannenkoeken tot salades. Ik houd ontzettend van lekker eten, vaak wel met een gezondere twist en ik ben al heel lang vegetariër. (Al 15 jaar, wow!) Ik neem mezelf en het leven graag niet te serieus, dus soms als ik wat gek uit de hoek kom dan weet je waarom. Liefde voor eten, mijn recepten delen en anderen blij maken is wat ik hopelijk kom doen hier op Boost your health. Liefs, Ansie

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .