Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: De 2 lekkerste warme oranje soepen

Eindelijk mag het weer! We kunnen weer soep eten! Natuurlijk mag dat altijd, maar ik persoonlijk vind soep het allerlekkerste als het buiten heel erg koud is. En na een heerlijke indian summer, kunnen we er niet meer omheen. Het is herfst! Met al gelijk wat winterse invloeden zoals hagel en vrieskou. Dus niks langzaam wennen, we gaan er gewoon vol in.

Ik heb hier 2 soep recepten voor je die echt ontzettend makkelijk zijn om te maken, maar wel echt heel erg lekker. En niet te vergeten, ook nog eens ontzettend gezond. En van een vrolijke oranje soep wordt toch iedereen blij? Zit je er klaar voor?

Zoete aardappelsoep

Naast dat deze soep dus heel erg lekker en gezond is, is deze ook nog eens een keer erg voedzaam. Een ideale soep voor een lekker avondje thuis na een lange dag op pad in de kou. Wat heb je nodig? Dat is heel eenvoudig, zoete aardappelen natuurlijk! Zie hieronder de ingrediënten voor 4 personen ongeveer.

  • 750 gram zoete aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 bouillonblokjes
  • Wat zout en peper
  • Optioneel: cayennepeper

Hoe maak je het?
Pel de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de uien. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe wat (olijf)olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Doe vervolgens de zoete aardappel erbij en bak deze even kort mee. Voeg wat cayennepeper toe voor de bite. Doe er 1 liter water bij en 2 bouillonblokjes en breng het aan de kook. Kook dit geheel 20 minuten totdat de zoete aardappel zacht is. Pak vervolgens de staafmixer en pureer het tot een gladde massa. Proef de soep en doe er naar smaak nog wat zout en peper bij en eventueel nog wat cayennepeper.

Geroosterde pompoensoep

Je wordt ermee doodgegooid, recepten met pompoen. En ik doe er vrolijk aan mee, want pompoen is 1 van mijn meeste favoriete groente. Heerlijk uit de oven, of deze geroosterde pompoensoep. Wat heb je nodig?

  • 1 grote flespompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • Een takje rozemarijn of wat gedroogde rozemarijn
  • Wat zout en peper

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen. Snij de pompoen in parten en leg deze parten op het bakpapier op een ovenplaat. Heel belangrijk: Schil de pompoen niet! De schil geeft de soep echt zo’n lekkere smaak. Strooi wat rozemarijn en wat peper en zout over de pompoen en schuif de ovenplaat voor 25 minuten in een voorverwarmde oven. Pel de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de uien. Als de pompoen klaar is doe je wat (olijf)olie in een grote soeppan en fruit je de ui en knoflook aan. Doe vervolgens de geroosterde pompoen (met schil) erbij en doe er een liter water bij met 2 bouillonblokjes. Breng het aan de kook en pureer deze massa. Door de schil wordt de soep ook wat dikker en krijgt deze en volle smaak. Proef de soep en doe er naar smaak nog wat zout en peper bij en eventueel nog wat rozemarijn.

Eet smakelijk!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .