` RECEPT: De lekkerste granola ooit! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: De lekkerste granola ooit!

Oh my, oh my! Ik wil niet opscheppen, maar ik heb écht een ontzettend lekker recept voor granola. Ooit kreeg ik dit recept van een vriendin en ik heb hem inmiddels helemaal aangepast naar mijn eigen wensen. Nu ben ik klaar om het met jullie te delen, omdat ik vind dat iedereen mag genieten van deze heerlijke en gezonde granola.

Ik houd ervan om mijn ochtend heel rustig en fijn te beginnen. Een goed ontbijt hoort daarbij, want anders ben ik de rest van de dag niet te genieten en heb ik telkens zin in minder gezonde snacks. Deze granola is erg vullend door de noten en zaden die erin zitten. Ik strooi het over yoghurt en vul het aan met wat fruit.

Als mensen bij me komen logeren dan krijgen ze deze granola als ontbijt en echt, telkens verdwijnt hun hand terug in de pot om er stiekem nog een noot uit te graaien. Deze granola is ook iets minder zoet. Naar mijn idee precies goed, want ik ben niet zo’n zoetekauw.

Granola maken lijkt veel werk, maar ik verbaas me er altijd over dat het eigenlijk best wel meevalt. Pluspunt: iedere ochtend zin om aan het ontbijt te beginnen.

Benodigdheden voor 2 volle bakplaten:

 • 450 gram grove vlokken havermout
 • 80 gram sesamzaad
 • 80 gram lijnzaad
 • 80 gram zonnebloempitten
 • 125 gram pecannoten
 • 125 gram amandelen
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl gemalen gember
 • 0,5 tl zout
 • 160 gram honing
 • 175 gram appelmoes (liefst zelfgemaakt zonder toevoeging van suiker)

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 2. Mix alle ingrediënten goed door elkaar in een grote kom
 3. Verdeel de helft van de mix op een met bakpapier beklede bakplaat
 4. Bak de granola in de oven voor 35 minuten. Zorg dat je elke 10 á 15 minuten even alles door elkaar husselt, want anders verbrand waarschijnlijk de buitenste laag.
 5. Laat de mix afkoelen voordat je het in een pot stopt.
 6. Bak vervolgens de tweede helft van de mix.

Easy, toch?

Voel je vrij om het recept aan te passen naar jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld ook andere noten of een andere zoetstof gebruiken. Rozijnen passen er ook goed in. Laat je me weten hoe het smaakt? En nog belangrijker, laat het me zeker weten wanneer je ineens een nóg betere versie hebt gemaakt!

Eet smakelijk!

Hi, mijn naam is Anniek Gelissen en ik ben parttime beeldbewerker (photoshoppen) en parttime yoga lerares in Nijmegen en Arnhem. Ik heb een enorme passie voor yin en restorative yoga. Mezelf toestaan alles iets rustiger aan te doen heeft mijn leven enorm verrijkt op fysiek en mentaal vlak. Het liefst help ik daarom mensen privé of in groepsvorm om weer iets dichter bij zichzelf te komen na periodes van veel stress, pijn of intense emoties. Naar mijn idee is onze maatschappij tegenwoordig zo gehaast dat we te weinig tijd nemen om ons lichaam en geest te laten rusten. Ik hoop jullie te inspireren met blogs over yoga, meditatie en rust. “Slowing down is waking up”.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .