` RECEPT: 3 x De lekkerste herfst drankjes - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

RECEPT: 3 x De lekkerste herfst drankjes

Noem me een gekkie, maar ik ben stiekem altijd blij dat de donkere maanden weer aanbreken. Ik vind de warme dranken namelijk zo lekker en in de zomermaanden drink ik eigenlijk alleen maar water of limonadesiroop. Niet heel spannend en weinig afwisseling. Terwijl in de winter je zowel met je koffie, thee of warme chocolademelk eindeloos kunt combineren. Heb jij net zoals ik weer zin in lekkere warme dranken, dan moet je even verder lezen want ik deel drie heerlijke opties voor jou.

Warme chocolademelk met een twist

Warme chocolademelk is altijd een goed idee. En is denk ik wel 1 van mijn favorieten. Natuurlijk kun je gewoon de “standaard” variant maken, maar het is ook heel erg lekker om er kruiden aan toe te voegen voor een extra kick. Zo is het heel lekker (en het staat ook nog eens erg leuk) om een kaneelstokje in je chocolademelk te laten zakken. Maar ook erg lekker is een en klein beetje anijs toe te voegen aan je zoete drankje.

 

Een amandel kaneelfeestje voor de donkere maanden

Het volgende recept lijkt beetje op de chai tea latte, maar is toch weer heel anders. Als je dit zou maken voor visite dan zullen ze echt even staan te kijken, want wat is het lekker. Het is niet even binnen 10 seconden in elkaar gezet, maar daardoor kun je er wel extra van genieten. Voor 2 mokken heb je nodig:

  • 325 ml amandelmelk (liefst ongezoet)
  • 25 gr amandelmeel
  • 75 gr kokosroom
  • halve el maple siroop
  • 1 tl koekkruiden
  • kaneelpoeder
  • 1 el geschaafde amandelen

Doe alle ingrediënten (behalve de amandelen en de kaneelpoeder) in een blender en vermaal tot een gladde substantie. Maak het daarna warm in een pan. Verhit de amandelen totdat ze een bruin laagje krijgen. Ikzelf vind het lekker om bovenop de mok met het drankje nog wat slagroom te doen en daarbovenop de kaneel en de amandelschaafsels te verspreiden. Maar zonder slagroom is het ook erg lekker.

 

Thee is altijd een feest

Als de donkere dagen begonnen zijn merk ik dat ik weer veel sneller naar een kopje thee pak. Tegenwoordig heb je zoveel heerlijke smaken thee (ik ben een groot favoriet van herfst thee of winterglow). Hier zit al een lekker kruidige smaak aan. Maar wil je je gewone kopje thee net dat beetje extra’s willen geven doe er dan een schijfje sinaasappel in. Of rasp door je thee een klein beetje verse gember. Ook een kaneelstokje in combinatie door je thee is een hele dikke duim omhoog.

Wat is jouw favoriete drankje voor de koudere maanden? Deel het hieronder en laten we elkaar inspireren.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment