Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: De ultieme havermout pannenkoeken

Pannenkoeken! Ik ben er dol op en alleen al van de geur van pannenkoeken word ik heel gelukkig. Eindelijk heb ik een combinatie gemaakt die smaakt naar ouderwetse pannenkoeken maar dan stiekem wat havermout erdoor zodat je er langer vol van zit.

Je kunt de pannenkoeken eten met stroop, maar agave siroop en  honing vind ik zelf net wat lekkerder erbij. Of garneren met vers fruit en een beetje Griekse yoghurt. Wij eten dit recept vaak als ontbijt en tussendoortje. Heerlijk!

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen:
  • 200 gram volkoren meel (tip: ga eens naar de plaatselijke molen!)
  • 100 gram havervlokken
  • 3 eieren
  • 750 ml volle melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 dopje vanille extract
  • snufje zout
Aan de slag:
  1. Doe alle ingrediënten in een ruime kom en pureer alles met de staafmixer tot een gladde massa. Heb je geen staafmixer? Een blender werkt ook goed!
  2. Smelt een beetje roomboter in de pan of zonnebloemolie en lepel voorzichtig een grote soeplepel beslag in de pan. Je kunt deze pannenkoeken als kleine pancakes bakken. Maar gezien de tijdsnood waarin ik meestal verkeer vind ik het fijner om grote pannenkoeken te bakken. Dit is net wat minder werk.
  3. Bak de pannenkoeken tot het beslag op is en serveer met vers fruit, stroop of jam.

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .