Dit recept is spontaan ontwikkeld en had een geweldig resultaat! Ze smaken heerlijk en passen ideaal in een gezonde(re) high tea. Echt het proberen waard en er zal er geen 1 bewaard blijven, want warm vind ik ze nog lekkerder!
Voor 6-8 speculaas scones heb je nodig:
- 160 gram speltmeel
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder (wijsteen)
- 60 ml amandelmelk (ongezoet)
- 1 grote eetlepel speculaaskruiden
- 2 eetlepels honing (of evt. meer als je van zoet houd)
- snufje zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en strooi wat speltbloem op het bakpapier (op de bakplaat) om te voorkomen dat ze gaan vastplakken;
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed deze langzaam goed met de handen door;
- Omdat het deeg stug en plakkerig kan zijn, werkt dit niet goed met de keukenmachine. Mocht het erg droog zijn dan kun je nog een klein beetje amandelmelk toevoegen;
- Pak iedere keer een klein beetje deeg en rol het in een balletje en druk deze plat op de bakplaat;
- Mocht het moeizaam gaan i.v.m. het deeg was dan even je handen en ga met vochtige handen verder of gebruik een klein beetje bloem;
- Nadat je alles op de bakplaat gedaan hebt, gaan ze 15-20 min in de oven en daarna zijn ze klaar!