Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Easy Chocolate Chip Cookies

Voel je absoluut niet schuldig na het eten van dit koekje! Deze versie van chocolate chip cookies is namelijk lekker gezond. Zin om vanavond avond op de bank neer te ploffen en een filmpje te kijken? Houd in plaats van een zak chips of andere bewerkte producten uit de supermarkt dan eens deze koekjes bij de hand!

Dit recept heb ik vorige week bedacht, net voordat mijn studiestress begon. Op dit moment ben ik namelijk erg druk bezig met school en ik dacht: hier moet ik iets bij te snacken hebben! Uiteraard wel iets wat gezond en makkelijk te maken is. Hieruit ontstond het idee om een chocolate chip cookie te maken. Ik ben een ontzettende fan van chocola en dus wilde ik hier graag iets mee maken. Dit koekje bevat rauwe cacaopoeder en pure chocola wat beide goed is voor je hart en bloedvaten. Daarnaast verhoogt het je weerstand en bevat het erg veel mineralen zoals ijzer, magnesium en koper.

Easy Chocolate Chip Cookies (12 stuks)

 

Wat:

 • 1 kop quinoa meel
 • 1 kop boekweitmeel
 • 2 el cacaopoeder
 • 1/2 kop rozijnen
 • 2 el kokossuiker
 • 5 el pure chocoladestukjes
 • 1 tl vanille extract
 • 1 lijnzaadei (1 el gemalen lijnzaad + 2 el warm water, 10 minuten laten staan)
 • 2 el kokosolie
 • 1 rijpe banaan
 • 1/2 kop amandelmelk
 • 1 tl baking soda
 • 1 tl apple cider vinegar

 

Hoe:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Allereerst meng je de droge ingrediënten met elkaar in een grote kom. Hierin meng je dus de quinoameel met de boekweitmeel, cacaopoeder, rozijnen, kokossuiker en chocoladestukjes.
 • In een aparte kom meng je een geprakte banaan met de vanille extract, lijnzaadei, kokosolie en amandelmelk. Vervolgens giet je dit mengsel bij de droge ingrediënten. Meng nu alles met elkaar tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Tot slot meng je wat baking soda met apple cider vinegar in een klein schaaltje. Roer eventjes door tot het begint te schuimen. Gooi dit bij het koekjesdeeg en roer nog eens goed door. Pak een grote eetlepel van het deeg en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik heb de koekjes in twee delen gebakken, omdat het net niet op één plaat paste. Bak je chocolate chip cookies 20 minuten in de oven. Enjoy!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .