Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Frisse citroen maanzaad kokos cake

Een heerlijke frisse cake met een bite door het maanzaad. Een deel van het meel bestaat uit kokosmeel. Kokosmeel bevat veel voedingsvezels en eiwitten maar weinig koolhydraten (t.o.v. bijvoorbeeld amandelmeel). Daarnaast gebruik ik in dit recept baking soda. Dit is een bakzout welke vaak wordt toegevoegd aan recepten waarin een zuur wordt gebruikt, zoals bij dit recept met het citroensap. Dit kun je in zakjes gewoon in de supermarkt kopen. 

Ingrediënten:

  • 150 gr volkoren speltmeel
  • 75 gr kokosmeel
  • 1 tl baking soda
  • 2 citroenen
  • 4 eieren (middel)
  • 40 gr kokosolie
  • 15 gr maanzaad
  • 15 gr honing

 

Hoe te maken:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  • Meng het speltmeel, kokosmeel en baking soda door elkaar in een mengkom. Zorg dat er geen klontjes meer van het kokosmeel tussen zitten.
  • Smelt de kokosolie en meng deze samen met de eieren goed door het meel.
  • Rasp één citroen en pers twee citroenen uit. Meng dit, zonder pitjes 😉 door het beslag heen.
  • Voeg de honing en maanzaad door het beslag.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier, verdeel het beslag in de cakevorm en bestrooi met de extra kokosrasp.
  • Bak in het midden van de oven af voor 30 minuten. Als de bovenkant mooi goud bruin is geworden is hij klaar.

Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .