Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Frisse smoothie bowl met fruit en kokos

Nu het zonnetje wat vaker schijnt krijg ik al helemaal zin in de lente! Met deze smoothie krijg ik gelijk een voorjaarsgevoel. De smoothie bowl is super lekker en een fris begin van de dag. Om eerlijk te zijn gooi ik alles in de blender wat ik tegenkom in mijn zoektocht in de keuken ‘s ochtends.

Dit recept is een grote hit bij de peuter, het smaakt super lekker en door de havermout vult het ook goed. Je kunt de smoothie bowl ‘versieren’ met alles wat je maar kunt bedenken. Lekker vers fruit, noten, muslie, chocolade en wat kokos bijvoorbeeld.

Ik heb altijd een la in de vriezer vol met bevroren mango, framboos, bosbessen, avocado, kokos en ananas. En ja… ik heb een mega vriezer (jeeeeeeh). Dit is zo handig om in huis te hebben en je kunt er van alles mee maken. Ontbijtjes, taart, verse sappen en ijs. Klinkt goed toch ๐Ÿ™‚

Ingredienten voor 3 personen:
  • 250 ml griekse yoghurt
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 glas water
  • 1 half pak ingevroren bosvruchten
  • 1 half pak ingevroren frambozen
  • 1 banaan

Als topping: 1 kiwi, stuk(je) chocolade, handje kokosrasp en wat frambozen

Aan de slag:
  1. Doe de yoghurt samen met een glas water en bevroren fruit in de blender en zet hem op een hoge stand zodat het een smeuig geheel wordt.
  2. Voeg de banaan, havermout en lijnzaad toe en meng dit nogmaals met de blender. Mocht het te dik zijn, voeg dat wat extra water toe.
  3. Schenk de smoothie in de bakjes en decoreer met vers fruit, granola, noten of kokos. Mijn tip: voeg vooral ook chocolade toe, dit maakt het extra feestelijk ๐Ÿ™‚

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate ยป
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .