` RECEPT: Geroosterde pompoensoep - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

RECEPT: Geroosterde pompoensoep

Herfst, blaadjes die vallen en de tijd om de handschoenen weer uit de kast te halen. Opwarmen met een heerlijk kopje soep is dan een fijn idee. En als dat dan ook nog eens pompoensoep is dan past het perfect bij dit seizoen! Heerlijk als avondmaaltijd of als lunch en ideaal om in te vriezen. Zo heb je altijd een gezonde huisgemaakte soep op voorraad. Door het toevoegen van de zoete aardappelen wordt de soep uiteraard iets zoeter maar daarnaast wordt de soep door het zetmeel ook gebonden. 

Als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je voorgesneden pompoenblokjes kopen.

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 groenten bouillonblokje
  • Paprikapoeder naar smaak, ongeveer ½ tl
  • Kurkumapoeder
  • Gemberpoeder

Hoe te maken:

  • Was de pompoen goed af. De schil gaat namelijk gewoon mee in de soep.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven).
  • Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaden en draden. Snij vervolgens de pompoen in kleinere stukken.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ook deze in stukjes.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in grove stukken.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leeg hier de pompoen, zoete aardappelen en de ui op.
  • Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de paprikapoeder. Hussel alles goed door elkaar en zet de bakplaat in het midden van de oven voor 40minuten.
  • Hussel na 20 minuten de groenten in de oven door elkaar.
  • Breng alvast 2 liter water in een soeppan aan de kook met het groenten bouillonblokje.
  • Als de pompoen en zoete aardappel zacht zijn kunnen we verder met de volgende stap.
  • Schep de groenten van de bakplaat in de soeppan. Pas op voor opspattend heet water!
  • Pureer de soep. Als je de soep te dik vindt kan je nog meer water toevoegen.
  • Breng verder op smaak met zout en eventueel meer paprikapoeder. Verder kun je er een snuf gemberpoeder of een snuf kurkuma aan toevoegen, net wat je lekker vindt.
  • Warm de soep nog even goed door en daarna kun je lekker eten!
Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment