` RECEPT: Gevulde zoete aardappel met tomaat, geitenkaas en tuinkers - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Gevulde zoete aardappel met tomaat, geitenkaas en tuinkers

Sinds ik erachter ben dat zoete aardappel eigenlijk een groente is ben ik helemaal fan! Want hoe fijn is het om extra groenten aan je dag toe te voegen, en dan ook nog eens zo’n lekkere groente! De smaak is zoet en kruidig en je maakt er de lekkerste dingen mee.

Een gevulde aardappel kan altijd, heerlijk gepoft van de barbeque met kruiden en zure room of lekker gezond, gevuld met een lekkere topping. Dit keer vulde ik de aardappel met tomaat, tuinkers en balletjes geitenkaas. De warme zoete smaak van de aardappel gaat perfect samen met de frisse tomaat en pittig kruidige tuinkers. De bolletjes geitenkaas maken het geheel smaakvoller en romig!

Nodig voor 1 gevulde aardappel:

 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 rijpe tomaat
 • 1 bakje zachte geitenkaas (ik gebruik ongeveer 30/40 gram)
 • 1 bakje Tuinkers cress
 • Verse peper en zout
 • Olijfolie

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de zoete aardappel goed en haal eventueel ‘ plekjes’ weg met een mesje en prik de aardappel in met een vork om gaatjes te maken. Ik snij de aardappel ook in het midden een flink deel in.
 3. Pof de aardappel ongeveer 3 kwartier in de oven. Heb je haast? Dan kun je hem ook in de magnetron doen op de hoogste stand on ongveer 4/5 minuten.
 4. Extra smaak toevoegen? Smeer na ongeveer 30 minuten de aardappel in met olijfolie, peper, zout en een geperst teentje knoflook. Dit mengsel kun je van te voren al maken, dan trekt de knoflook goed in de olie.
 5. Snij de tomaat in kleine blokjes en doe in een kom.
 6. Knip ongeveer een kwart van de tuinkers af en meng dit, samen met peper en zout, door de tomaat heen.
 7. Pak de geitenkaas erbij en rol van een half plakje kleine balletjes. Uiteraard kun je dit ook erover verkruimelen straks voor een leuk effect.
 8. Zodra de aardappel klaar is leg  je deze op een bord en bestrooi waar nodig nog met peper en zout. Controleer dit door met een vork erin te prikken. Zodra dit gemakkelijk gaat is hij gaar. Duw met je vork de ‘opening’  wat verder open zodat je het mengsel ertussen kunt doen.
 9. Vul de zoete aardappel met het tomaat/tuinkers mengsel en leg de balletjes geitenkaas erop. Bestrooi het geheel met verse peper en wat tuinkers.

Eet smakelijk!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment