Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Gezond borrelhapje; gevulde paprika met Hüttenkäse en Cress

Nu de zon weer vaker schijnt en we weer wakker worden van het gefluit van de vogels krijg ik al helemaal zin in de lente. De lente is voor mij een omwisseling in gerechten. Comfort food verruilen we voor frisse salades en groentes. In het weekend gaan wij vaak aan het einde van de middag borrelen, met elkaar of met vrienden en familie. Heerlijk zulke middagen maar ongemerkt gaan er vaak veel hapjes doorheen. Nu de zomer er aankomt ben ik opzoek naar wat frisse en slimme keuze’s om toch te kunnen borrelen maar de volgende dag wel fris op te staan.

Deze mini paprika’s kun je vullen met verschillende dingen en ze zijn een grote hit bij kinderen! Dit hapje is een combinatie van fris en romig met kruidige Cress. Heerlijk voor straks op de borrelplank als de zon schijnt!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 gram Hüttenkäse
  • 1/2 theelepel (gerookte)paprikapoeder
  • brocco cress, rock chives of tuinkers (afknipt heb je een eetlepel nodig)
  • 8 oranje mini paprika’s
  • Peper en zout
  • optioneel chilivlokken

Aan de slag:

  1. Was de paprika en snij hem doormidden in de lengte. Ik hou het ‘ kroontje’ er altijd aan, dit ziet er net wat leuker uit. Haal de zaadjes eruit en zorg dat je paprika’s schoon en droog zijn. Leg ze op een mooi bord waar je ze straks op kunt presenteren.
  2. Doe de Hüttenkäse in een bakje samen met de cress en paprika poeder. Meng goed door.
  3. Knip de verschillende soorten cress af en gebruik ongeveer een flinke eetlepel. De cress brengt een pittige frisse smaak dus gebruik gerust lekker veel.
  4. Proef het mengesel en maak de Hüttenkäse op smaak met flink wat peper en een beetje zout.
  5. Vul de paprika’s met het mengsel en strooi wat paprika poeder en cress erover voor een mooi effect.

SANTE!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .