` RECEPT: Gezonde aardbeiencake - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Gezonde aardbeiencake

De aardbeien zijn weer in het seizoen. Heerlijk vers en zoet. Als ze te rijp worden kun je ze verwerken in een smoothie, pureren en eventueel bewaren in de vriezer maar je kan er ook een cake mee maken. Hieronder vind je een recept voor een heerlijke gezonde cake. Eet hem als tussendoortje of bij je ontbijt, het kan allemaal! Je kan het beste aardbeien wassen met het kroontje er nog op zodat er geen water in de aardbei komt. Het recept kan ook gemaakt worden met bevroren aardbeien, zorg dan wel even dat je ze van tevoren ontdooid.

Ingrediënten:

  • 150 gr aardbeien
  • 70 gr speltmeel
  • 50 gr havermout
  • ½ el bakpoeder
  • 2 eieren (middel)

 

Hoe te maken:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  • Meng het speltmeel, de havermout en het bakpoeder door elkaar in een mengkom.
  • Was de aardbeien en maak ze schoon. Leg 50 gram apart voor later.
  • Pureer 100 gram van de aardbeien in een keukenmachine en voeg de eieren toe.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje het meelmengsel toe tot er een gelijkmatig beslag ontstaat.
  • Snijd de overgebleven aardbeien in stukjes en meng ze voorzichtig door het beslag.
  • Schenk het beslag in een bakblik (ingevet of met bakpapier bekleed).
  • Bak in 30 minuten af in de oven.
  • Controleer met een saté-/cocktailprikker of deze er droog uit komt. Als er nog beslag aan de prikker zit laat je de cake nog even 5 minuten in de oven.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster voordat je de cake uit het blik haalt.
Geniet ervan!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment