` RECEPT: Gezonde chocoladecake met courgette - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Gezonde chocoladecake met courgette

Courgette is al geen geheim ingrediënt meer in gezonde recepten. Ik maak baksels met wortel, zoete aardappel en pompoen maar met courgette had ik nog nooit geprobeerd. Dus daar ging ik mee aan de slag! Door de cacao heeft de cake een lekkere chocoladesmaak en hij is smeuïg van binnen zoals bij brownies. Wat wil je nog meer? Lees gauw verder en maak hem zelf ook!

Je kan allerlei soorten meel gebruiken. Ik gebruik in dit recept roggemeel omdat dit meer vezels bevat ten opzichte van bijvoorbeeld tarwemeel. Samen met de vezels en voedingsstoffen uit de courgette maakt dit een goed vullend tussendoortje!

Ingrediënten:

  • 1 courgette (is ongeveer 350gr geraspte courgette)
  • 200 gr (rogge)meel
  • 180 ml (plantaardige)melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 40 gr cacaopoeder
  • 2 eieren (middel)
  • 2 el honing (of meer naar smaak)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillearoma
  • Snuf zout
  • Pecannoten ter decoratie

Hoe te maken:

  • Was de courgette af en rasp deze grof. Dit kan gewoon met schil.
  • Druk in een zeef het vocht uit de courgetterasp. Je kan er iets zwaars op zetten zoals een kommetje zodat dit nog beter gaat. Laat 15min staan om uit te lekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Zorg dat de eventuele klontjes uit de cacaopoeder weg zijn.
  • Meng vervolgens alle vloeibare ingrediënten door elkaar en voeg hier het droge mengsel door heen tot je een egaal beslag hebt.
  • Schenk het beslag in een bakblik (ingevet of met bakpapier bekleed). Decoreer met pecannoten.
  • Bak in ongeveer 60 minuten af in de oven.
  • Controleer na 50minuten met een saté-/cocktailprikker of deze er al droog uit komt. Als er nog beslag aan de prikker zit laat je de cake nog even 10 minuten in de oven. Aangezien de cake van binnen smeuïg is zal de prikker er nooit droog uitkomen, ga hierbij een beetje op je gevoel af. Elke oven verschilt dus let ook op of de pecannoten niet te zwart worden.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster voordat je de cake uit het blik haalt.
Geniet ervan!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment