Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Gingerbread oatmeal

Warme havermoutpap, wat mij betreft het allerbeste ontbijt in de winter! Al sta ik in de zomer met liefde op voor een groene smoothie, in de herfst & winter is jezelf opwarmen met een kommetje dampende havermout toch echt het allerbeste vooruitzicht 🙂  Om er maar meteen een feestje van te maken maak ik er gewoon een gezond gebakje van, een écht herfstgebakje! Zet de ingrediënten maar alvast op het aanrecht, jij springt morgen een stuk enthousiaster uit bed als je denkt aan het ontbijtje waarmee jij je dag mag starten!

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 250 ml amandelmelk
  • 1  goudrenet
  • Flinke snuf kaneel
  • Snufje gember
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje kardemom
  • Snufje kruidnagel
  • Stevia of xylitol of maple syrup
  • 4 dadels
  • Topping: pompoenpitten, hennepzaad, cacaonibs, amandelen

Bereidingswijze

  • Snijd de appel in blokjes en de dadels in kleine stukjes.
  • Kook de havermout op laag vuur samen met alle ingrediënten behalve die voor de topping.
  • Zodra je een stevig romig papje hebt zet je het vuur uit en schep je de havermout in een kommetje.
  • Versier met de toppings en smullen maar! Let wel op dat je je tong niet verbrandt, het is warm 😉

P.S. Heb je haast of niet zo veel losse kruiden in huis? Gebruik dan koek- en speculaaskruiden in plaats van de losse kruiden.

Zie je, zo vervelend is die herfst niet 😉 Have a nice day!

Bewaren

Bewaren

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .