` RECEPT: Groene smoothie - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Groene smoothie

Buiten is het saai en grijs en binnen zijn de Kerstlampjes weer opgeruimd. Tijd voor het nieuwe jaar! En met deze easy peasy groene smoothie geef je 2020 gelijk een kickstart! Een heerlijke smoothie met veel fruit en spinazie. Op deze manier kun je hem ook nog aan de kids verkopen! Zo heeft het hele gezin gelijk al de nodige vitamine binnen. Lekker als ontbijt, tussendoortje of voor het slapen gaan. Wil jij dit ook maken? Lees dan snel verder wat er in gaat.


Wat heb je nodig voor ongeveer 4 glazen:

 • een blender (staafmixer kan ook maar niet zo handig)
 • 1 kaki
 • 1 sinaasappel
 • 1 flinke banaan (of 2 kleine)
 • 1 kiwi
 • 2 grote handen verse gewassen spinazie

Bereidingswijze:

 1. schil de kiwi en sinaasappel, pel de banaan en doe die in de blender.
 2. snij bij de kaki alleen de bovenkant eraf en was de kaki en doe deze bij de rest van het fruit.
 3. Doe de spinazie in de blender en vul dan de blender verder met water. Dit is ongeveer 2 grote glazen. Dat is voldoende om ervoor te zorgen dat je geen stukjes krijgt.
 4. Zet de blender eerst op een lage stand aan om het grove werk te doen. Zet vervolgens de blender op de hoogste stand voor ongeveer 2-3 minuten. Als je dit lang genoeg doet wordt de smoothie zacht en romig en krijg je geen stukjes. Blijven er stukjes in? Doe er dan wat extra water bij en zet de blender nogmaals aan.
 5. Serveer de smoothie direct of doe deze in bijvoorbeeld een (shake)beker of in mason jars die je af kunt sluiten.
 6. Je kunt de smoothie 2 dagen in de koelkast bewaren. Perfect dus om de smoothie in de avond te maken (bij het koken bijvoorbeeld) en dan weg te zetten voor de volgende ochtend.
Drink smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .