Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Groentefriet uit de oven

Met het winterseizoen zie ik weer de knolselderij in de schappen verschijnen. Ik heb nog nooit knolselderij gegeten, maar omdat ik het dit keer in de aanbieding zie neem ik er toch maar één mee. Eenmaal thuis ga ik verder op onderzoek uit. Ik snij de knolselderij door de helft en ruik er aan. Hmm…ok. Ik heb geen idee wat ik er van kan verwachten. Ik proef er een beetje van terwijl het nog rauw is. Hmm…interessant. Ik besluit om het te schillen, in kleine reepjes te snijden en het daarna in de oven te doen. Oh ja,ik doe er een wortel bij om meer kleur aan het geheel toe te voegen. Met regelmaat loop ik heen en weer om te kijken of het allemaal goed gaat in de oven. Na een tijdje haal ik ze eruit. Het blijkt uiteindelijk heerlijk te zijn! Tevens een simpele manier om meer groenten te eten 🙂

Ingredienten:

 • Eén knolselderij
 • Eén winterpeen
 • Theelepel gemalen komijn
 • Gemalen zeezout
 • Gemalen zwarte peper
 • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Schil de knolselderiij en snij de knolselderij in frietvorm.
 3. Schrap de winterpeen en snijd de winterpeen ook in frietvorm.
 4. Leg de stukjes gesneden knolselderij op een rooster bekleed met bakpapier.
 5. Sprenkel wat olijfolie en strooi wat zwarte peper, komijn en zeezout over de knolselderij en winterpeen. Dit mag 20 minuten in de oven op 200 graden.
 6. Serveer de groentefriet eventueel met een dip.

Eet smakelijk!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .