Member login

Username
Password

» Lost your Password?Eimuffins

RECEPT: Hartige ei-muffins

Een heerlijk tussendoortje of snel ontbijt, deze hartige ei-muffins moet je maken! Ik maak ze vaak als ik de oven al aan heb staan voor het avondeten, en nog wat restjes over heb.

Ik had wat courgette over van het avond eten en bedacht dat ik het maar beter direct ergens in kon verwerken. Zo gooien we weinig weg en hebben we altijd lekkere tussendoortjes of al wat gezonds om mee te nemen naar het werk.

Voor dit recept gebruik ik een muffinvorm waar er 12 stuks in kunnen, deze kun je vrij goedkoop overal kopen. En zijn echt een uitkomst in de keuken! De mijne is van Xenos en super makkelijk in gebruik. Ik spray de cups in met dr. Oetker bakspray, je kunt natuurlijk ook gewoon olijfolie gebruiken.

Wat heb je nodig? Voor ong. 10 stuks

 • 5 eieren
 • 1 halve courgette
 • 1 halve plak fetakaas
 • 1 theelepel oregano
 • 8 cherry tomaatjes

Aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vet je muffin vorm in en zet deze even opzij.
 3. Snij de courgette in de lengte open en in 2 of 4 ‘stroken’. Snij het zachte vruchtvlees eruit en snij de rest van de courgette in kleine blokjes.
 4. Klop de eieren even los met een vork en voeg wat zout en de oregano toe.
 5. Schep er de courgette door en verdeel het mengsel over de bakjes.
 6. Verkruimel in elk cupcake bakje een stuk feta, doe vooral lekker veel dit proef je straks goed terug.
 7. Snij de cherrytomaten in 4e en verdeel deze ook over de muffin vormpjes.
 8. Plaats de cupcakes in de oven en bak ze in ongeveer 15-20 minuten af.

Tip: Garneer ze nog op het laatst met verse dille of geraspte Parmezaan. Zo worden ze nog lekkerder!

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .