Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Hartige taart met groene asperges

Nog even en dat is het kerst en vaak vergeten mensen wat voor heerlijke groenten er dan beschikbaar zijn. Volop vlees en sausjes, maar het is belangrijk om gezond te (blijven) eten. Daarom deze heerlijke en gezonde hartige taart met asperges en zonder vlees. Ideaal voor deze maand en met de feestdagen ook leuk als bijgerecht! Hij smaakt verrukkelijk!

Recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten voor de bodem:

  • 100 gram quinoameel
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Scheut olijfolie
  • Scheutje water
  • 3 eetlepels havermout

Bereiding bodem:

  • Meng het quinoameel, kikkererwtenmeel en ei met een flinke scheut olijfolie en een snufje zout in de keukenmachine of in een kom
  • Voeg beetje bij beetje water toe tot er een stevig, plakkerig deeg ontstaat
  • Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg, gebruik de bolle kant van een (natte) lepel om het deeg mooi uit te strijken
  • Strooi vervolgens de havermout over de bodem
  • Zet de bodem ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten voor de vulling:

  • 450 gram “EAT ME” groene asperges
  • 3 eieren
  • 125 gram crème fraiche
  • Handje Cashewnoten
  • Peper en zout

Bereiding vulling:

  •  Snijd de onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller
  • Blancheer de asperges in circa 10 minuten
  • Meng de eieren met de crème fraiche en breng op smaak met peper en zout
  • Haal de inmiddels voorgebakken bodem uit de oven en schik de asperges om en om
  • Overgiet de asperges met het ei-mengsel en bestrooi met de cashewnoten
  • Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar in de oven op 180 graden
  • De taart is klaar als de eieren goed gestold zijn.

Variatietip: Vervang de cashewnoten door amandelschaafsel.

Bewaren

Comments: 1

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .