` RECEPT: Havermout met gekarameliseerde peer - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



Havermout met gekarameliseerde peer

RECEPT: Havermout met gekarameliseerde peer

Havermout, een ontbijt of lunch waar je eindeloos mee kan variëren. Heerlijk warm en goed vullend, ik hou er van! De melk kan je vervangen door allerlei soorten. Denk aan gewone melk, lactosevrije melk, amandelmelk of kokosdrink.

Ingrediënten:

  • 250 ml melk
  • 40 gr havermout
  • 30 gr rozijnen
  • 1 grote peer
  • 1 el lijnzaad
  • ½ el kokosrasp
  • ½ el honing

 

Hoe te maken:

  • Breng de havermout en lijnzaad met de melk aan de kook.
  • Schil ondertussen de peer, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Als de havermout kookt zet je het vuur laag en voeg je de rozijnen en kokosrasp toe.
  • Voeg de helft van de peer in blokjes toe aan de havermout, de andere helft snijd je in plakjes en leg je in een koekenpan die je op het vuur hebt staan.
  • Als het onder de peer een beetje begint te sissen laat je ze even aanbakken voor 1 minuut en daarna draai je de plakjes peer om. Bak ze vervolgens nog 1 minuut aan, maar zet het vuur wel lager. Bedruip daarna met honing om te karamelliseren.
  • Roer ondertussen een keer door de havermout.
  • Draai de plakjes peer nog 1x om, je ziet de karamelisatie al ontstaan, bak de andere kant ook nog even voor een paar seconden
  • Na 6-8 minuten is de havermout klaar. Doe dit in een kommetje en leg de gekarameliseerde peer plakjes erop.

Geniet ervan!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment