Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Havermout ontbijt appeltaartje

Herfst! Wat past er beter bij de herfst dan een heerlijk geurend ontbijtje? Met dit havermout appeltaartje begin je de dag gezond en feestelijk, wat wil je nog meer? 😉

Met een peuter die dol is op havermout probeer ik te blijven variëren zodat het ook voor ons nog leuk blijft om havermout te eten. Dit ontbijt heb je zo in de oven staan en is zeker de moeite waard om te maken.  En terwijl het in de oven staan heb je nog voldoende tijd om even wakker te worden met een kopje thee of koffie!

Dit recept kun je makkelijk gebruiken als basis en zelf variëren. Voeg eventueel nog kokos, lijnzaad of chocolade toe.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 300 ml volle melk
  • 80 gram havermout
  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel koekkruiden (te vinden bij de kruiden in de supermarkt)
  • 1 theelepel honing
  • handje rozijnen
  • 1 dopje vanille extract
  • handje blanke amandelen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, melk, kruiden, honing en vanille in een kom en meng dit met een lepel.
  3. Rasp de appel en voeg deze toe aan het mengsel en roer dit goed door.
  4. Was de rozijnen en voeg deze als laatste toe.
  5. Doe de rozijnen in de kom en meng alles nog 1 keer door elkaar.
  6. Giet het mengsel in een ovenschaaltje en leg de amandelen er boven op.
  7. Bak het ‘taartje’ af in ongeveer 25 minuten.

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .