` RECEPT: healthy havermoutcake | Boost Your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?havermoutcake

RECEPT: Healthy havermoutcake

Een cake zonder gluten, zuivel en suiker. Ik geef toe, het klinkt best smaakloos. Maar deze havermoutcake is alles behalve smaakloos: deze healthy cake is super tasty én een ideale snack voor on the go. Lees gauw verder en maak zelf ook deze heerlijkheid!

Havermoutmuts

Ik ben een echte havermoutmuts. Just love it. En ik ben niet de enige want havermout is hip. Logisch want het is goedkoop en het zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Meerdere malen per week begin ik mijn dag met een kom warme havermoutpap of overnight oats. Dit klinkt misschien vrij saai, dat is het niet hoor. Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten fruit, groente en toppings. Het is maar net waar je trek in hebt en wat je lekker vindt. Havermout vind ik niet alleen superlekker als ontbijt, je kunt er ook heerlijke tussendoortjes mee maken. Bijvoorbeeld deze healthy, tasty & easy to make havermoutcake.

Recept havermoutcake

Wat heb je nodig?

(voor 8 – 10 plakken cake)

  • 150 gram havermout
  • 1 ei en 1 eiwit
  • 2 el kokosolie
  • 1 banaan (of 2 grote appels)
  • 2 tl kaneel
  • 2 dadels (in stukjes gesneden)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • optioneel: een handje rozijnen en honing

Hoe maak je de havermoutcake?

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 2. Prak de banaan fijn (rasp de appel).
 3. Blend de havermout, ei en het eiwit fijn.
 4. Smelt de kokosolie in een pannetje, voeg dit toe aan het mengsel en blend alles goed door elkaar.
 5. Voeg nu ook de geprakte banaan, bakpoeder, kaneel en het zout toe en blend alles goed door elkaar tot je een mooi cakebeslag hebt.
 6. Roer als laatste de fijngesneden stukjes dadel door het mengsel.
 7. Stort het beslag in een ovenschaal en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar.
 8. Laat de havermoutcake even afkoelen en snijd hem dan in vierkante stukken.

Als de cake afgekoeld is vries ik een aantal plakken in. Zo heb je lekker een voorraadje on the go snacks in de vriezer. Super handig (en lekker)!Ben jij ook zo dol op havermout? Dan ben ik heel benieuwd wat jouw favoriete recept is. Laat het me weten in een reactie hieronder, leuk!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment