Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Healthy homemade veggie chips

Trek in een zoutige snack? Snel grijp je dan naar een zak chips, maar je kunt ook eens je eigen chips maken van groente. Deze chips zijn gezond en vullend! Daarnaast is het ook een kwestie van snijden en in de oven gooien en klaar ben je!

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een mandoline waarmee je heel makkelijk dunne plakjes kunt snijden. Hoe dunner de plakjes hoe meer het op chips lijkt. Als ik chips maak dan maak ik het meestal van zoete aardappels en bieten. Deze groenten hebben een lekker zoet smaakje en als je er wat zout opgooit smaakt het juist weer meer naar chips. Zoete aardappels bevatten veel vitamine A, is goed voor je huid en zorgen voor minder rimpels! Daarnaast zorgt het voor een sterke weerstand en is het goed voor je hart. Bieten zorgen voor een betere verwerking van vitamine C en voor betere sportprestaties. Bovendien bevatten de bladeren van bieten veel ijzer.

Dit is ook een lekker recept om op een feestje uit te delen. Verder is het ook lekker om deze chips als tussendoortje op te peuzelen. Ik deel graag het recept met jullie! Van te voren wil ik even zeggen dat als je de chips uit de oven haalt je

Groente chips (voor 2 personen)

Ingrediënten en/of benodigdheden:

 • 2 kleine tot middelgrote zoete aardappelen
 • 2 rauwe bieten
 • 4 el olijfolie
 • 1/4 tl paprikapoeder
 • 1/4 tl knoflookpoeder
 • Snufje himalayazout
 • Mandolinesnijder

Bereidingswijze:

 • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
 • Was de zoete aardappelen en bieten. Dep het droog met een stukje keukenpapier. Vervolgens snijd je de groente in dunne plakjes met een mandolinesnijder. Hiermee kun je namelijk perfect dunne plakjes mee snijden. Handig! Leg de twee groenten beide in 2 aparte kommen. Bij de zoete aardappel stukjes voeg je twee eetlepels olijfolie toe. Vervolgens voeg je de paprikapoeder, knoflookpoeder en himalayazout toe. Roer dit goed door en laat staan.
 • Nu voeg je ook twee eetlepels olijfolie toe bij de bieten. Zelf heb ik bij de bietenchips de paprikapoeder overgeslagen, maar wel knoflookpoeder gebruikt en zout. Je kiest natuurlijk zelf welke kruiden of specerijen je erdoorheen wilt gooien. Zo kun je ook kiezen om rozemarijn door je zoete aardappelchips te mixen!
 • Verdeel de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif dit in de oven en laat het voor 20 minuutjes bakken op 180 graden. Na 10 minuten draai je de plakjes om en schuif je het daarna weer terug in de oven voor 10 minuten. Let er op dat het niet te snel gaat.* Als de tijd om laat je de chips even afkoelen voor een half uur. Soms komen ze er krokant uit en soms niet, maar het gaat in principe om de smaak natuurlijk! Als je de chips net uit de oven heb gehaald verplaatst de chips met bakpapier en al op het aanrecht. In ieder geval laat je het ergens anders op afkoelen dan op de hete ovenplaat. Als je de chips minimaal een half uurtje heb laten afkoelen heb je meer kans dat het krokant wordt. 
 • *ik heb gemerkt dat als je de gesneden plakjes groente hebt gemarineerd met bovenstaande ingrediënten je het meteen die dag moet bakken. Als je het een nachtje of twee laat staan en je gooit het vervolgens in de oven gaat het bakken extra hard. Ze kwamen er namelijk na 15 minuten helemaal zwart uit! Ik denk dat dit komt omdat de chips wat droger zijn geworden doordat ik ze te lang in de kast heb bewaard. Meteen dezelfde dag bakken dus of anders héél goed opletten, haha!

Eet smakelijk!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .