Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Healthy quiche met broccoli en zalm

Op onze vakantie in Ibiza hebben wij heerlijke quiche gegeten en deze heb ik dan ook thuis ook gemaakt. Dus hij is een beetje van mijzelf en een beetje van Willemien van Retreat Yourself. Maar hij is mega lekker en de moeite waarde om te maken. Het handige is dat je hem ook kunt invriezen en zelfs koud kunt nuttigen. Ideaal en superhandig! Ga jij hem ook maken?

Voor een grote taartvorm – 8-12 personen

Benodigdheden:

  • 300 gram speltbloem
  • 8-10 lepels extra virgin olijfolie
  • 8-10 lepels water
  • snufje zout
  • 9 biologische eieren
  • 2 stronken broccoli fijngesneden
  • Een pakje zalmsnippers (AH)
  • 1 rode uit (fijngesneden)
  • 2 plakken jonge kaas of geraspte kaas ( geitenkaas is een betere optie i.v.m. vertering)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden;
  • Doe de speltbloem samen met de olijfolie, water en snufje zout in een mengkom en kneed het goed met je handen door;
  • Als het te nat is doe je nog wat speltbloem bij en als het te droog is nog wat water/olijfolie;
  • Maak er een mooie deegbal van en leg deze minimaal 15 min in de koelkast;
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en breng deze aan de kook totdat ze beetgaar zijn;
  • Bak de ui met wat kokosolie in een koekenpan wat aan en laat deze rusten;
  • Haal na 15 minuten de deegbal eruit en rol deze met een deegroller fijn tot een mooie platte ronde vorm en leg deze over de ingevette taartvorm heen;
  • Prik hier wat gaatjes in met een vorm en bak deze 15 minuten in de oven;
  • Haal de bakvorm eruit en laat het even rusten;
  • Voeg de eieren in een kom en roer deze goed door en voeg de ui hieraan toe;
  • Plaats de beetgare broccoli en de zalmsnippers samen in de bakvorm en giet het eimengsel met ui hierover heen;
  • Voeg als topping wat (geiten) kaas toe en bak het in 40-45 min goudbruin;
  • Laat het daarna afkoelen en vries alvast wat in of maak anderen hiermee blij, het is vrij veel dus ik heb wat aan mijn familie gegeven en de rest verdeeld over het gezin en nog een stuk in de vriezer gedaan, dus je kunt er even mee vooruit!

Trouwens wel ideaal bij een etentje met veel vriendin, superleuk om te serveren en je kunt het ook in leuke kleine stukjes snijden.

Eet smakelijk!

PS: Dit recept is een variant van het orginele recept van Willemien van Retreat Yourself

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .