Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Healthy Snickers

Deze healthy snickers heb je nog nooit geproefd, ze zijn zo verschrikkelijk lekker dat de kids er zelfs mee weglopen. Ze zijn makkelijk te bewaren in de vriezer en dus ook ideaal als het wat warmer weer wordt. Je moet ze dan alleen iets sneller opeten 😉 Probeer ze eens en laat je verrassen door de heerlijke smaak!

Ingrediënten:

Voor de onderste laag (nougat)

  • 1 cup cashewnoten (met wat water een nacht laten weken)
  • 80ml kokosmelk (volvet uit blik)
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 2 eetlepels rauwe honing
  • 1-2 theelepels vanille poeder (natuurlijk)

Voor de tweede laag (caramel)

  • 250 gram dadels ( zak AH)
  • 170 gram pure pindakaas (zelfgemaakt of 100% pindakaas AH)
  • 80 ml Coconut Dream ( Coconut & Rice) – zie hieronder de toelichting
  • 120 ml kokosolie (gesmolten)
  • snufje zout
  • 180 gram pinda’s fijngehakt (ongezout)

Voor de extra chocoladelaag:

  • 2 repen pure chocolade (meer dan 78% is het beste)

 

Deze heerlijke coconut rijstdrink van Dream is plantaardig, glutenvrij en bevat geen toegevoegde suikers. Hij is veelal te koop in de grotere supermarkten of in de gezondheidswinkels bij jou in de buurt. Je kunt hier alle verkoopadressen terugvinden. Hij is heel lekker van smaak en fijn om te gebruiken voor de meest heerlijke recepten, zoals deze healthy snickers!

Bereidingswijze:

  • Vooraf is het handig om een siliconen vorm te hebben voor repen of deze bijvoorbeeld in een cakeblik op te bouwen en later te snijden;
  • Doe alle ingredienten van de eerste laag in een goede snelheidsblender of keukenmachine om het geheel glad te maken;
  • Voeg daarna deze nougat laat als eerste toe na het invetten van je vorm die je wenst te gebruiken en maak hier een mooie laag van;
  • Doe de vorm dan even 1 uur in de vriezer voordat je verder gaat met de andere lagen, zodat de eerste laag goed stevig wordt;
  • Voeg daarna de tweede laag in de snelheidsblender of keukenmachine om het glad te maken en gebruik de helft hiervan (!) voor de tweede laag;
  • Maak daarna de pinda’s fijn, zodat deze gehakt zijn, maar niet fijngemalen en voeg de helft hiervan erbovenop;
  • Duw de gehakte pinda’s in de caramellaag en doe erna nog een laag caramel en daarna gehakte pinda’s erbovenop (dit heb je dus 2x gedaan!);
  • Doe het vervolgens een nacht in de vriezer en haal het de volgende dag eruit, laat het dan even tot rust komen uit de vriezer;
  • Doe vervolgens een steelpannetje met water op het vuur totdat het bijna kookt en zet er een schaal op waar je de repen chocolade in fijne stukjes in doet;
  • Laat de chocolade langzaam smelten en haal de repen uit de vorm en snij deze (als dit nodig is) in stukken;
  • Doe vervolgens de chocolade er goed overheen en zet ze terug in de vriezer voor 2 uur;
  • Haal ze erna eruit en laat ontdooien wat je wilt gaan opeten en doe de rest weer terug (blijft zeker een week goed in de vriezer).

Eet smakelijk! (en het is het wachten waard!) 

Healthy snickers zonder chocoladelaag, dit is ook mogelijk, ze zijn sowieso heel lekker!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Angela

    18 maart 2017

    Dit klinkt lekkerder dan een Snicker! Maar dan moet ik wel eerlijk zeggen dat ik niet zo dol ben op Snickers. Veel te zoet >.<

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .