Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Heerlijke apple crumble

Met dit herfstachtige weer vind ik het heerlijk om een warm ontbijt of lunch te maken. Dit recept is ook nog eens gezond, goed vullend, glutenvrij en smaakt naar appeltaart. Wat wil je nog meer? 😉

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 appels van een zoet ras
  • 60 gr amandelmeel (let op glutenvrije logo indien nodig)
  • 40 gr rozijnen
  • 20 gr kokosolie
  • 20 gr honing
  • 8 gr kokosrasp
  • 25 gr walnoten
  • Kaneel ongeveer 1 theelepel

 

Hoe te maken:

  • Warm de oven (hetelucht) voor op 180 graden.
  • Wel de rozijnen in een bakje met warm water.
  • Snijd de appels in kleine stukjes en verdeel over twee ovenvaste schaaltjes. Bestrooi met de kaneel, zoveel als je lekker vindt. Hussel de kaneel over de appelstukjes zodat dit goed verdeeld wordt.
  • Laat de kokosolie smelten en meng hier vervolgens de honing doorheen.
  • Meng het amandelmeel, de kokosrasp en de walnoten in stukjes door het olie en honing mengsel. Er ontstaat nu een kruimeldeeg.
  • Laat de rozijnen goed uitlekken en dep ze droog. Meng dit door de appels heen.
  • Verdeel het kruimeldeeg over het appelmengsel en zet de ovenschaaltjes in het midden van een voorverwarmde oven.
  • Bak de appelcrumble voor ongeveer 20 minuten af of tot het kruimeldeeg mooi bruin wordt.
  • Haal uit de oven en laat 5 minuutjes staan zodat het deeg kan “opdrogen” en lekker krokant wordt. Geniet ondertussen van de geur die vrij komt.
Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .