Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Heerlijke boekweitmeel muffins met cranberry

Ik experimenteerde met boekweitmeel om glutenvrije muffins te maken. Boekweitmeel heeft een uitgesproken smaak, een beetje noot-achtig. Hierdoor krijg je een hele andere smaak muffins ten opzichte van bijvoorbeeld de bosbessen muffins met spelt- en kokosmeel. Lekker om mee af te wisselen.

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 120 gr boekweitmeel
  • 80 gr (ongezoete) appelmoes
  • 120 ml melk of een zuivelvervanger
  • 50 gr gedroogde (ongezoete) cranberries
  • 20 gr pompoenpitten
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • Eventueel honing

Hoe te maken:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  • Vul muffin bakplaten met papieren vormpjes of zet siliconen muffinvormpjes klaar op een ovenrooster.
  • Meng alle ingrediënten in een kom. De appelmoes en cranberries geven de muffins al hun zoetheid (fruitsuikers). Als je echt een zoetekauw bent kun je honing toevoegen, maar daar worden de muffins natuurlijk ook ongezonder van.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins voor 20 minuten af in het midden van de oven. Zo simpel kan het zijn!
Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .