Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Heerlijke couscous – van verspakket tot maaltijdsalade

Wij zijn thuis nogal fan van variatie. Qua eten dan. Iedere week hetzelfde eten is best wel saai. Oké, ik moet toegeven dat we in bepaalde periodes sommige gerechten geregeld terug laten komen. Onlangs hebben we het couscous verspakket van de AH getest en ik ben fan! In het verspakket zitten namelijk al de groentes, de couscous en de kruidenpasta. Je hoeft alleen nog zelf vlees toe te voegen. Easy peasy!

Groenten

Op allerlei manieren proberen wij hier zoveel mogelijk groente binnen te krijgen. Misschien ligt mijn standaard ook iets hoger dan gemiddeld. Ik vond zelf dat er bij het verspakket best een extra courgetje en paprika bij kon. Met een paar blokjes groente op je bord kom je toch niet aan de 200 gram per dag? Dus gooien we er gewoon wat extra groente bij. Lekker en gezond! Ook hebben we er kipdijfilet bij gedaan in plaats van gehakt.

Couscous

Het verspakket is heel gemakkelijk te maken. Er zit een duidelijke beschrijving bij, kind kan de was doen. Zelf hebben we de groente eerst wat gebakken en wat extra kruiden erbij gedaan (komijnpoeder) voordat we het lieten stoven. Andes dan in het recept staat voorgeschreven. Intussen deden we in een kom de couscous met kokend water erbij. Tip: doe dit pas als je de groente gaat stoven, zodat alles op hetzelfde moment klaar is.

Veel porties!

Toen alles klaar was konden we lekker gaan eten. Lekker met wat blokjes feta eroverheen en een geroosterd nootjes erdoor. Een beetje Turks brod erbij is ook erg lekker. Wat was er veel eten! We kregen het met zijn viertjes echt niet op. Er was nog zoveel over! Daar konden we de volgende dag nog best van lunchen. We hebben allebei een bakje couscous mee naar ons werk genomen en apart in een zakje wat veldsla. Hussel de sla vlak voordat je het opeet erdoor, dan blijft de sla nog lekker fris. Nu hadden we een koude couscoussalade. Lekker dat het was! Echt een aanrader.

 

Lunch jij ook wel eens met left overs van de vorige avond? Wat is jouw favoriet?

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .