Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Heerlijke havermout uit de oven

Het is jullie natuurlijk niet ontgaan, maar wat hebben we al een koude herfst gehad. En dan moet de winter nog beginnen… Om de dag in de winter goed te beginnen, ontbijt ik het allerliefste warm. Maar omdat de ‘normale’ havermout uit een pannetje me een beetje verveelde, ben ik het eens op een andere manier gaan klaarmaken. En wel in de oven! Lees gauw verder en maak dit heerlijke recept!

Sinds ik deze gebakken havermout hebt ontdekt, wil ik eigenlijk nooit meer anders. Daarom deel ik dit recept nu met jullie, omdat ik jullie ook deze heerlijke verwennerij gun in de winter.

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor dit ontbijt?

  • 40 gram havermout
  • 150 ml (amandel)melk
  • Een handjevol walnoten
  • 1 appel in stukjes
  • Kaneel
Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout en de melk in een ovenvaste kom of schaal en strooi er wat kaneel overheen. Roer het door elkaar. Schil de appel en snij er kleine stukjes van. Wij hebben vaak kleine appeltjes thuis, dus ik doe er een hele appel in. Is het een grote appel, dan is misschien een halve appel voldoende. Voeg de appel toe aan de havermout. Crush de walnoten en voeg deze ook toe. Roel het nogmaals door elkaar. Als de oven is voorverwarmd, doe je het schaaltje in de oven en laat je dit ongeveer 30 minuten ‘bakken’ in de oven. In de tussentijd kunt je douchen, opmaken, kinderen klaarmaken etc. Na 30 minuten haal je de havermout uit de oven. Ik strooi er altijd nog een klein beetje kaneel overheen voor de smaak, roer alles nog eens door elkaar en kan dan beginnen aan mijn favoriete winterse ontbijtje. Eet smakelijk!

NB: Ik varieer regelmatig met het fruit wat ik hiervoor gebruik. Het kan zijn dat ik er een peer doorheen doe, wat rood diepvriesfruit of een kiwi. Zo verveelt het nooit!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .