Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Heerlijke kersencake met stevia

Yes, de kersen zijn weer in het seizoen! Het is nu natuurlijk een seizoen met heerlijk zomerfruit dus dat is genieten! Daarnaast probeerde ik Stevia uit, die combinatie maakt dit tot een heerlijke gezonde kersencake. Je kan het speltmeel vervangen voor boekweitmeel zodat de cake glutenvrij is.

Ingrediënten:

  • 180 gr speltmeel (of boekweitmeel)
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr ontpitte kersen
  • 200 ml melk
  • 2 eieren (middel)
  • 80 gr Stevia (of ander zoetmiddel)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma (bijv. flesje van Dr. Oetker)
  • Snuf zout
  • Amandelen ter decoratie

Hoe te maken:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).  Ontpit de kersen door ze rondom in te snijden en de helften van elkaar af te draaien. Haal uit de ene helft de pit en snij de helften door zodat je kleine stukjes kers hebt. Je kan ook kersen uit de diepvries gebruiken, zorg er dan wel voor dat er niet teveel vocht bij zit (als dat het geval is kun je iets minder melk toevoegen).
  • Meg de meelsoorten, bakpoeder, Stevia en zout door elkaar heen. Amandelmeel kan klontjes achter laten, zorg dat deze er helemaal uit zijn. Voeg de melk, vanille aroma en de eieren toe en meng dit vervolgens ook goed door elkaar. Voeg de ontpitte kersen toe en schep door het mengsel heen.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en schep het cakemengsel er gelijkmatig in. Druk lichtjes de amandelen in het mengsel zodat ze blijven plakken als de cake gaat rijzen in de oven. Bak voor ongeveer 45 minuten af in het midden van de oven. Controleer met een saté prikker of het beslag goed is, als de prikker er droog uit komt is de cake klaar.
  • Mocht je nu niet de kans zien om de cake in een paar dagen op te eten vries de cake dan in. Je kan hem dan het beste in plakjes snijden, volledig laten afkoelen en per twee plakjes in aluminiumfolie inpakken. Hierdoor droogt de cake niet uit in de vriezer. De pakketjes doe je in een vriezerbestendige bak in de vriezer. De avond van te voren haal je een pakketje eruit en laat je de plakjes (in aluminiumfolie) ontdooien op het aanrecht.
Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .