Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Heerlijke meloensalade maar dan anders

Een fruitsalade als avondeten, dat is natuurlijk niet voldoende. Toch eet ik in de zomer, op warme dagen graag licht, fris en niet te veel. Fruit is dan ook een hoofdingrediënt van deze zomerse salade die ik heb uitgebreid met andere hele lekkere ingrediënten die het een complete maaltijd maken. Het was voor mij een uitprobeersel, maar het was heerlijk! Vandaar dat ik het gerecht graag nu heel graag met jullie deel! Eet smakelijk alvast.

Voor 2 personen heb je nodig:

voor de basissalade
  • 200 gr ijsbergsla
  • 4 tl creme fraiche
  • 4 tl limoensap
  • 2 tl olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 4 tl water
  • zout en peper

 

voor de meloensalade
  • 375 gr gemengde meloen (galiameloen, watermeloen en cantaloupemeloen)
  • 75 gr geitenkaas
  • 100 gr gegrilde kipfilet
  • 50 gr blauwe bessen
Bereidingswijze:
  • Snij de ijsbergsla fijn (en als je makkelijk wilt doen dan koop je een zakje voorgesneden ijsbergsla). Maak in een kopje de dressing van crème fraiche, limoensap, olijfolie, water, peper en zout. Snipper de ui fijn. Meng vervolgens alles door elkaar en leg dit onderin de saladekom.
  • Snij de meloenen in stukken. Kies vooral voor de meloensoorten die jij het lekkerste vind. Voor 2 personen kun je eventueel een pakket voorgesneden meloenstukjes kopen. Uiteraard is het aanschaffen van kleine verse meloenen nog beter. Tegenwoordig hebben ze in de supermarkt geregeld kleine varianten van de “grote” fruitsoorten. snijd de kipfilet in stukken, brokkel de geitenkaas klein en weeg de blauw bessen af.
  • Leg dit hele mengsel bovenop de eerste gemaakte frisse salade en je bent klaar om aan te vallen. De salade is prachtig om te zien met zijn kleuren en ook nog eens heerlijk van smaak. Geniet ervan, en laat het ons gerust weten als je hem ook hebt gemaakt.
Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .