Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Heerlijke overnight oats uit de oven

Voelen jullie ook de herfst die voor de deur staat? Daardoor krijg ik altijd automatisch meer trek in warme ontbijtjes of een warme lunch. En dan wel een lekker voedzaam en stevig ontbijt of lunch, waarmee je uren vooruit kunt. En waarvoor we ook weer niet uren in de keuken hoeven te staan. Klinkt goed toch?

Deze ‘overnight’ oats maak ik altijd de avond ervoor en ook regelmatig in een grotere hoeveelheden, die ik dan in een afgesloten bakje in de koelkast bewaar. Zo heb ik voor meerdere dagen een lekker ontbijtje of lunch klaar staan, dat alleen nog even in de oven geschoven hoeft te worden! De geur van zo’n heerlijk afgebakken havermoutje door het huis, doet mij gelijk het water in de mond lopen!

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 50 gram havermout
 • 1 eetlepel amandelmeel
 • 1 eetlepel kokosmeel
 • 200 ml plantaardige melk (haver, hazelnoot, soya, rijst)
 • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden voor het herfstgevoel
 • 1 theelepel vanille poeder (niet te verwarren met vanille suiker!)
 • 200 gram gemengd rood fruit (vers of uit de vriezer)
 • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

Zo maak je het

 • De avond voordat je dit recept wilt gaan eten schep je alle ingrediënten, behalve de koosbloesemsuiker, goed door elkaar heen. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
 • De volgende ochtend schep je de helft ervan in een oven bestendig schaaltje. Hierover strooi je ongeveer 1 el kokosbloesemsuiker, waardoor het een beetje een gekarameliseerd laagje krijgt!
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en plaatst het schaaltje in het midden van de oven voor zo’n 10 minuten, totdat de bovenkant mooi lichtbruin gekarameliseerd is.
 • Dit recept is ook super handig om mee te nemen, omdat het al een nachtje in de koelkast heeft gestaan, hoeft het niet perse meer te worden afgebakken en is dit dus ook een ideaal gerecht voor on the go! Zeker met die handige ‘yoghurtbekers’ van tegenwoordig, waarbij vaak nog een apart bakje op het deksel zit voor wat extra fruit of noten.

Mealpreppen

Dit recept is ook ideaal om in grotere hoeveelheden te maken. Mealpreppen is de ‘oplossing’ voordat je uit nood ongezonde keuzes maakt, zonde en niet nodig! Verdubbel de ingrediënten en bewaar makkelijk tot 5 dagen in de koelkast. Zo heb je altijd een gezond ontbijt of lunch voor handen!

En dit recept is ook ideaal voor het hele gezin, kinderen vinden dit meestal ook heerlijk. En omdat jij het de avond ervoor al voorbereid hebt, hoef je het enkel in de over te schuiven wanneer iedereen zich aan het aankleden is. Zul je zien hoe snel iedereen aan tafel zit wanneer de heerlijke geur van de afgebakken havermout zich door jouw huis verspreid ♡

Maak het eventueel nog af met vers fruit of wat (plantaardige) yoghurt erbij. Enjoy!

Hoi, ik ben Romana Switzer, geboren in 1981 in Amsterdam, moeder van 2 dochters (8 en 10) en 3 bonuskinderen en happy together met Wouter ♡ Als Orthomoleculair health- en lifestylecoach, begeleid ik ambitieuze vrouwen met uiteenlopende klachten naar een healthy, happy lifestyle! Mijn passie voor wat ik het aller liefste doe is ontstaan vanuit mijn eigen ervaring, ik viel 18 jaar geleden 40kg af en ben dat gewicht nog steeds kwijt! Als ik het kan, kan jij het ook! Mijn passies die ik met jullie wil delen zijn: healthy lifestyle, healthy mindset, vitamines en mineralen, bodyconfidence, selflove, being a girlboss en recepten.

Comments: 1

 • Marija
  reply
  14 september 2018

  Heerlijk! Hier houd ik van. Ik ga het ook eens maken.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .