


RECEPT: Heerlijke perencake
De peren zijn weer in het seizoen! De producten die in het seizoen zijn hebben vaak een vollere smaak, zijn goedkoper en duurzaam voor het milieu. Rijpe peren zijn heerlijk zoet om een gezonde cake mee te bakken!
Ingrediënten:
- 2 rijpe peren
- 150 gr speltmeel
- 150 gr volle yoghurt
- 3 eieren (middel)
- 40 gr rozijnen
- Handje pecannoten in stukjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 1 tl vanille-aroma
- 2 tl bakpoeder
- Snuf zout
- Eventueel honing als je van iets zoeter houdt
Hoe te maken:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
- Doe de rozijnen in een bakje met warm water zodat ze kunnen wellen.
- Schil de peren en snijd deze in kleine stukjes.
- Meng alle ingrediënten, behalve de peer en pecannoten, door elkaar in een mengkom.
- Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
- Schep de rozijnen en ¾ van de peerstukjes voorzichtig door het beslag.
- Schenk het beslag in een bakblik (ingevet of met bakpapier bekleed).
- Leg de rest van de peerstukjes en de stukjes pecannoot boven op het beslag en druk zachtjes iets aan zodat ze in het beslag steken.
- Bak in 50-60 minuten af in de oven (iets onder het midden zodat de pecannoten niet te snel bruin worden).
- Controleer na 50 minuten met een saté-/cocktailprikker of deze er droog uit komt. Als er nog beslag aan de prikker zit laat je de cake nog even 5 á 10 minuten in de oven staan.
- Laat de cake afkoelen op een rooster voordat je de cake uit het blik haalt.
Debora Tan
Vanmiddag gebakken, en nu na een wandeling een heerlijk kopje thee en een plak perencake.
Wat een heerlijke niet zoete cake!