` RECEPT: Heerlijke plantaardige lasagne - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

Plantaardige lasagne

RECEPT: Heerlijke plantaardige lasagne

Op zoek naar een alternatief voor de ‘ ouderwetse’ lasagne? Deze plantaardige lasagne is een ware hit hier in huis! Hij smaakt net zo goed als de variant met vlees maar is wat vriendelijker voor je lijf. Geen opgeblazen gevoel en een heerlijke vegetarisch gerecht. Door het gebruik van Becel Olie Blend Classic krijg je ongemerkt extra Omega 3 en 6 binnen en die goed zijn voor het hart. Ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Wil je ook een heerlijke comfort maaltijd op tafel zetten die goed is voor je? Lees dan mee!

Voor dit recept heb ervoor gekozen om bepaalde ingredi├źnten te vervangen voor de vegan versie. Zo krijg je een heerlijke plantaardige lasagne. Dan is de stap niet zo heel groot voor iedereen thuis! Hij lijkt namelijk erg op de traditionele lasagne maar geen schuldgevoel en opgeblazen gevoel achteraf.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen:

  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 1/2 pak lasagnevellen of pompoenlasagne vellen (te vinden in het versvak bij de groenten)
  • 1 fles passata met kruiden (ongeveer 600/700 gram)
  • 2 winterpenen, geschild en in kleine stukken gesneden
  • 1/2 courgette in stukjes gesneden
  • 200 gram vegan feta (ik gebruik voor dit recept Violife)
  • 200 gram pompoenblokjes (uit het vriesvak)
  • 2 eetlepels Becel Olie Blend
  • 1 tomaat
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tot 2 theelepels oregano
  • optioneel: verse basilicum en peterselie en een scheutje wijn
  • olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Zet een grote pan op het vuur met een eetlepel Becel olijfolie. Ik gebruik meestal een wok voor deze saus of een hapjespan.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en bak de ui even aan met wat zout en knijp het teentje knoflook erboven uit en bak deze kort mee.
  3. Voeg de wortel & courgette (en eventuele andere groenten) toe en bak dit ongeveer 5 minuten met de ui en knoflook.
  4. Zet nu de oven aan op 200 graden zodat deze over 20 minuten warm is.
  5. Schenk de passata in de pan en eventueel een scheutje rode wijn, deze kun je ook weg laten mocht je dit niet in huis hebben.
  6. Breng de saus aan de kook en doe de pompoenblokjes erbij zodat deze gaar koken in de saus.
  7. Voeg de oregano toe en peper en zout zodat je een smakelijke saus krijgt.
  8. Laat de saus zachtjes pruttelen voor ongeveer 20 minuten. Kookt de saus teveel in? Voeg dan een half glas water toe en roer deze door.
  9. Zet de ovenschaal klaar en de lasagnevellen zodat je als de saus klaar is de lasagne kunt gaan ‘opbouwen’.
  10. Bak in een andere pan het vegetarische gehakt met een flinke scheut Becel Olie Blend en wat extra oregano.
  11. Haal de saus van het vuur en pureer de saus en roer alles goed door elkaar.
  12. Voeg het vegetarische gehakt toe aan de saus zodat je straks een heerlijke volle saus hebt (door de pompoen een beetje romig) met stukjes ‘ gehakt’.
  13. Begin met een laagje saus in de schaal en leg hier de lasagnevellen op. Leg op de lasagne vellen stukjes verkruimelde vegan feta voor een extra smeuïge lasagne. Doe weer een laag saus op de vellen en dek af met nieuwe lasagne vellen en de feta. Eindig met een laagje saus over de feta en snij de tomaat in plakken. Leg deze bovenop de saus.
  14. Zet de lasagne in het midden van de oven en bak deze gaar in ongeveer 20 minuten. Kijk tussendoor even of de bovenkant niet verbrand, mocht dit het geval zijn dan kun je de lasagne afdekken met wat aluminiumfolie.
  15. Als de lasagne gaar is haal je deze uit de oven en laat de lasagne ongeveer 5 minuten rusten op het aanrecht. Strooi er verse peterselie over voor een frisse smaak.
  16. Serveer de lasagne met vers stokbrood of een groene salade!
Eet smakelijk!

Gemaakt in samenwerking met Manon van @ikhartjeeten

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment