Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Heerlijke Pompoen Pancakes

Ontbijten met deze pompoen pancakes is een feest! Ontbijten met pancakes oké, maar met groenten erdoor? Jazeker! Vaak gebruiken wij courgette door ons mengsel maar wegens een overschot aan pompoen besloot ik dit ontbijt met pompoen te maken. Lees gauw verder en ga ook aan de slag!

Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met pompoen. Ze zijn super lekker maar wat een werk. Daarom tip van de dag: koop pompoenblokjes in de winkel! Of voor dit recept zelfs pompoenpuree uit het vriesvak. Dan heb je echt geen excuses meer om deze niet te maken 🙂

De pancakes zijn erg gezond en een ware hit bij kinderen. Dit recept is voor ongeveer 3 personen en als je over hebt kun je dit prima als tussendoortje eten. Heb je in de ochtend weinig tijd? Maak dan alvast een avond van te voren tijdens het koken je pompoenpuree. Of koop het gewoon kant en klaar! Wil je echt een makkelijke ochtend? Maak en bak dan je pancakes een avond van te voren en warm ze gewoon op! Easy does it.

Benodigdheden voor ca. 14 pancakes:

 • 200 tot 225 gram pompoen blokjes (de helft van een zakje uit de supermarkt, dit ligt bij de aardappeltjes in het koelvak)
 • 100 gram speltmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 eieren
 • 110 ml volle melk
 • 1 theelepel honing
 • 1 dopje vanille extract

Bereidingswijze:

 1. Kook de pompoen blokjes in een klein laagje water gaar. Dit is ongeveer 8-10 minuten.
 2. Giet de pompoen af en doe in het pannetje een theelepel honing. Pureer de pompoen totdat het een smeuïge massa is.
 3. Doe de speltmeel in een kom en voeg de melk al roerend met een garde toe. Meng dit goed met een door elkaar zodat er geen klontjes in zitten.
 4. Doe de eieren, bakpoeder, kaneel en vanille extract erbij in de kom en roer dit goed door.
 5. Voeg als laatste de pompoenpuree toe en en roer dit goed door.
 6. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe er wat olijfolie in. Bak ongeveer 4 pancakes per keer. Voor 1 pancake gebruik in een halve soeplepel beslag.
 7. Bak ze gaar in ongeveer 2-3 minuten, als het beslag gaat ‘bubbelen’ kun je hem omdraaien.
 8. Eet de pancakes lekker met wat honing, kwark of fruit!
Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .