Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Heerlijke rabarber aardbeien taart

En lekker dat ie is. Wow! Het is weer rabarbertijd. Begin je al te juigen? Of misschien ken je deze groente nog van vroeger? Rabarber is meestal erg bitter en door zoet er aan toe te voegen wordt de smaak al zachter en smaakvoller. Het is nu de tijd voor rabarber en je kunt het overal kopen. Je weet wel van die rode stokken. Het heeft de structuur van selderij, en daar is het ook familie van. Ga jij hem ook maken?

De vitaminen kalium, calcium en vitamine B11 (foliumzuur) zitten in rabarber. Natuurlijk zitten er meer vitaminen en mineralen in, maar deze komen het meest voor. Toch leuk, en gezond en ook nog eens lekker. Ik zal je nog eens iets vertellen, het is super makkelijk te maken, rabarber taart met aardbeien. Een gouden combinatie.

Hier komt het recept.

 

Dit heb je nodig:

  • 250 gram rabarber in stukjes gesneden
  • 250 gram aardbeien gehalveerd
  • 1 citroen (liefst bio), de schil en het sap
  • 6 tl honing (rauwe of klaverhoning)
  • Snuf Himalayazout
  • 1 1/2 tl Arrowroot poeder (verkrijgbaar bij de Ekoplaza, dit is in plaats van maizena en gezonder. Arrowroot is een wortel.

 

Voor de crumble:

  • 80 gram gemengde noten (hazelnoten, pecannoten, walnoten, cashewnoten: ongebrand en zonder zout)
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf Himalayazout of Keltisch zeezout
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie

 

Zo maak je het

  • De stukjes rabarber voeg je samen met de gehalveerde aardbeien in een glazen schaal. Voeg daarbij de honing, de citroenschil (in kleine stukjes gesneden) en het sap van 1 citroen. Goed omroeren/omscheppen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Laat eventjes staan in de koelkast, ongeveer een half uurtje.
  • Ondertussen maak je alvast de crumble. Doe alle droge ingrediënten in een plastic zak (zo’n hersluitbare) en pak je deegroller en sla de noten goed klein.
  • Doe de crumble in een andere schaal en voeg daarbij de gesmolten kokosolie en honing erbij. Goed omscheppen.
  • Haal nu de rabarber-aardbeien mix uit de koeling en schep deze in een taartblik of ovenschaal die je alvast ingevet hebt met kokosolie. Daarbovenop schep je de crumble.
  • De oven verwarm je voor op 180 graden. En je bakt je Rabarber Aardbeien Pie in 25 minuten.
  • Ready to serve and enjoy!!

Maak jij ook dit recept, plaats je foto in de comments onder dit bericht of plaats een foto op Instagram of Facebook met de #voeljefijn @saskiavanommen

Hormoon coach en voedingsdeskundige Saskia van Ommen laat vrouwen de positieve impact van hun cyclus en de werking van hormonen ontdekken. Dit zorgt voor vrijheid, plezier en groei in hun leven en business. Zij heeft een eigen praktijk in Deventer waar ze je laat zien hoe jij je hormonen weer happy kunt maken door middel van voeding, beweging en ontspanning. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op www.saskiavanommen.nl, waar je artikelen kunt lezen, oefeningen en heerlijke, gezonde recepten kunt vinden! Wil je meer? Lees dan eens haar boek: ‘Hoe overleef ik mijn menstruatie? – gespreksstof voor aan de keukentafel’

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .