` RECEPT: Herfst bananenbrood met appel - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Herfst bananenbrood met appel

We gaan weer richting de herfst. Kruiden zoals kaneel en koek-en speculaaskruiden zijn altijd lekker, maar geven mij wel net dat extra herfstachtige tintje. Daar maakte ik deze keer een lekker bananenbrood mee. Door de rijpe bananen, de appel en rozijnen is dit recept al zoet genoeg. Als je echt een zoetekauw bent kun je er nog 1el honing aan toevoegen. Als je dit weglaat heb je een gezond recept zonder toegevoegde suikers, waarmee je dus zelfs lekker kan ontbijten!

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen (zonder schil ongeveer 175 gram)
  • 1 kleine appel
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr havermout
  • 3 eieren (middel)
  • 80 gr rozijnen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek-en speculaaskruiden
  • Snuf zout

Hoe te maken:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
  • Leg de rozijnen in een bakje lauwwarm water zodat ze kunnen wellen. Hierdoor worden ze zachter en sappiger.
  • Pureren de bananen samen met de eieren luchtig met behulp van een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Voeg het amandelmeel, de havermout, bakpoeder, kruiden en zout toe en meng tot een glad beslag.
  • Was de appel of schil deze en snijd in stukjes. Giet het water van de rozijnen af en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Spatel de rozijnen en appelstukjes door het beslag heen. Let op: niet meer mixen want je wil de rozijnen en appelstukjes heel houden.
  • Schenk het beslag in een bakblik (ingevet of met bakpapier bekleed).
  • Bak in 45 minuten af in de oven.
  • Controleer met een saté-/cocktailprikker of deze er droog uit komt. Als er nog beslag aan de prikker zit laat je de cake nog even 5 minuten in de oven.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster voordat je de cake uit het blik haalt.
Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment