Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Homemade crunchy granola

Granola is een topping die ik graag toevoeg aan mijn ontbijtjes. Het geeft je ontbijtje een lekkere crunch. Alleen zitten er veel calorieën in en in de supermarkt variant ook nogal veel suiker. Zonde! Ik maak mijn granola altijd zelf, ja nog steeds redelijk veel calorieën, maar wel veel goede voedingsstoffen. Daarnaast heb je ook maar een klein beetje nodig. In principe kan je alles wat je lekker vindt in je granola doen. Ik deel hierbij mijn favoriete granola recept.

In deze blog deel ik mijn favoriete homemade granola.

Ingrediënten:

 • 150 gram havervlokken
 • 100 gram gemengde noten
 • 30 gram rozijnen
 • 30 gram moerbeien
 • 30 gram gedroogde cranberries
 • 10 gram hennepzaad
 • 10 gram pijnboompitjes
 • 20 gram pompoenpitten
 • 10 gram chiazaad
 • 25 gram olijfolie
 • 35 gram honing

Wat te doen:

Hak de noten tot kleine stukjes en meng vervolgens alle ingrediënten behalve de rozijnen, moerbijen en cranberries in een grote kom. Leg een blad bakpapier op een bakplaat en spreid hier het mengsel overheen. Je kan de hoekjes van het bakpapier een beetje nat maken, zodat deze niet gaan vliegeren in de oven. Doe nu de bakplaat met granola in de oven. Zet de oven op 180 graden en bak de granola in ongeveer 20 minuten goudbruin. Elke vijf minuten even een husselen, zodat het niet aanbrandt. Als de granola krokant gebakken is, haal je de granola uit de oven en laat je hem even rusten. Meng tot slot de moerbeien, rozijnen en cranberries door de granola en bewaar het in afgesloten potten.

Voedingswaarden per 10 gram:
| 53 calorieën| 1,9 gram eiwit| 3,1 gram koolhydraten| 3,7 gram vet|

Heey daar, wat leuk dat je mijn blog leest. Ik ben Sharon, ik ben 23 jaar en woonachtig in Amsterdam. In het dagelijks leven ben ik de juf van de kinderen uit groep 4 op een basisschool in Amsterdam Zuidoost. Ik houd ervan om met kinderen te werken, ze zijn zo eerlijk en geven je zo veel energie. Naast het lesgeven, volg ik de studie voeding en diëtetiek. In mijn vrije tijd kan je me vaak vinden in de sportschool, bij mijn vriend en/of vriendinnen. Naast mijn passie voor een gezonde lifestyle, heb ik ook een passie voor reizen. Ik schrijf over voeding, sport, reizen, persoonlijke onderwerpen en de theorie achter een gezonde levensstijl. Neem gerust een kijkje! Liefs Sher.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .