Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Homemade granola

De winkels staan vol met de vrolijkste en mooiste verpakkingen voor granola en muesli. Wil je een gezonde variant? Dan betaal je vaak de hoofdprijs helaas. Maar met dit recept weet je precies wat er in je granola gaat, ben je veel goedkoper uit en ruikt je huis heerlijk naar verse granola! Deze de moeite waard om eens te maken dus. Hierbij mijn recept voor een lekkere, kruidige granola.

De granola is heerlijk door een bak yoghurt of kwark en in de winter doen we er dan nog gebakken appel bij! Ook maak ik er goddelijke ‘taartjes’ van, dit recept volgt snel!

TIP: in het schap bij de supermarkt vind je onderaan de goedkope varianten muesli. Deze zijn vaak zonder suiker en zo ‘ naturel’ mogelijk.

BENODIGDHEDEN VOOR EEN FLINKE BAK:
  • 450 gram muesli (zo naturel mogelijk, vaak de goedkoopste die je kunt vinden)
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing (kan iets meer als je zoetigheid gewend bent)
  • 3 flinke theelepels kaneel
  • 2 flinke theelepels koekkruiden
  • 50 gram pompoenpitten
  • 2 dopjes vanille extract
BEREIDINGSWIJZE:
  1.  Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg alvast een bakplaat klaar bekleed deze met bakpapier.
  2. Doe de zonnebloemolie in een maatbeker en voeg de kruiden toe. Meng de kruiden goed door je olie. Voeg dan de vanille en de eetlepel honing toe.
  3. Maak in een grote bak een mengsel van de muesli en pompoenpitten. Je kunt hier eventueel nog andere noten en zaden aan toe voegen. Meng de olie met kruiden door de muesli en schep het goed om. Zorg dat al je muesli bedekt is met olie en kruiden.
  4. Verdeel de muesli over de bakplaat en bak het af in ongeveer 12-15 minuten.
  5. Probeer tijdens het bakken af en toe de granola te mixen weer. Zo bak je alle kanten van de muesli.
  6. Is de granola goudbruin en knapperig? Dan is hij klaar. Wees niet bang om hem wat langer te bakken, ik gebruik een hete lucht oven waardoor hij snel bruin wordt.

Let op: zitten er rozijnen in je muesli? Controleer op het laatst dan goed je mengsel, deze verbranden na een tijdje en dat is zonde!

Laat het mengsel uit de oven goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak of leuke weckpot.

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .