Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Hongaarse Goulash

Mijn opa kwam uit Hongarije, dus Hongaars eten is er met de paplepel ingegoten. Lesco, Pörkölt, Langos en niet te vergeten Goulash; stuk voor stuk lekkere maaltijden. Maak ook deze heerlijke goulash en geniet!

Ingrediënten, 4 personen:
  • 875 gram Magere runderlappen
  • 2 punt paprika’s
  • 2 uien
  • 70 gram tomatenpuree
  • 500 ml rundvlees bouillon
  • 15 gram bloem
  • 400 gram gekookte (zilvervliesrijst)
  • 3 theelepels (Hongaarse) paprikapoeder
  • Zout & peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel karwijzaad
Bereidingswijze:
  • Kruid de runderlappen met zout/peper en snijd deze vervolgens in reepjes. Doe de reepjes runderlappen in een schaal en doe de bloem erbij. Meng het bloem goed door de schaal zodat het vlees aan alle kanten bedekt is.
  • Snipper de uien en snijd de paprika in kleine reepjes. Verhit ondertussen een hapjespan (of een wokpan) met bakspray. Als de pan goed heet is, fruit je de uitjes, daarna voeg je de paprika reepjes, tomatenpuree, paprikapoeder en karwijzaad toe. Bak dit even mee.
  • Verdeel de paprika, uienmengsel over de zijkanten van de pan. Spray in het midden van de pan nog een klein beetje bakspray en voeg daarna het vlees toe. Bak het vlees kort aan, tot het goud/bruin kleurt.
  • Als het vlees een mooie kleur heeft, voeg je de runderbouillon toe en meng je alle ingrediënten door elkaar. Voeg tot slot de laurierblaadjes toe.
  • Doe nu de deksel op de pan en laat het eten ruim twee uur stoven op laag vuur. Hussel het af en toe even door om te zorgen dat het niet vastkoekt. Geniet ondertussen van de lekkere geuren die vrijkomen.
  • Kook als laatste nog even het (zilvervlies)rijst gaar volgens bereidingswijze op het pak. Dan rest alleen nog het opdienen en opeten!
Eet smakelijk!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .