Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Italiaanse Fusilli salade met zongedroogde tomaten en mozzarella

Nu het al weken op rij warm weer is heb ik steeds minder zin om lang in de keuken te staan. Als ik aan het idee denk dat ik boven de warme pannen moet staan breekt het zweet mij bij voorbaat al uit. De afgelopen periode heb ik dan ook veel salades gegeten. Een salade (mits je de juiste ingrediënten gebruikt) is gezond, voedzaam en super snel klaar. Graag deel ik het recept van deze Italiaanse fusilli salade met jullie; lees je snel verder?

Enige tijd geleden werd ik door Hello Fresh uitgedaagd om een recept van hen volledig naar mijn eigen hand te zetten. Ik kook heel regelmatig met Hello Fresh en vond dit dan ook erg leuk om te doen. Ik kook graag uitgebreid, maar tijdens een drukke werkweek vind ik het belangrijk dat mijn maaltijden binnen 20 minuten op tafel staan. Ik koos ervoor om een gemakkelijke pastasalade te maken. Het is de afgelopen weken (en nog steeds) zo warm geweest dat ik een salade perfect vond passen. En de meeste mensen vinden een salade ook erg lekker. Het fijne van deze salade is dat je hem ook heel makkelijk in een koeltasje mee kunt nemen naar het strand of naar je werk.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 75 gr jonge bladsla
 • 160 gr courgette (grof geraspt)
 • 150 gr fusilli tricolore
 • 75 gr mozzarellabolletjes
 • 60 gr zongedroogde tomaten (in reepjes)
 • 20 gr walnoten

dressing

 • 4 el olijfolie
 • 1 el basilicum
 • 2 tl limoensap
 • 1 knoflookteen (geperst)
 • snuf zeezout (naar smaak)

Bereidingswijze

 • Kook de fusilli tricolore gaar. Terwijl de fusilli kookt maak je de dressing en deze zet je even apart in een kommetje.
 • Mix vervolgens de jonge bladsla en de grof geraspte courgette door elkaar en voeg hier de dressing aan toe.
 • Giet de fusilli af en spoel na met koud water zodat de pasta afkoelt. Leg de fusilli bovenop de sla. Top de salade vervolgens af met de mozzarellabolletjes, zongedroogde tomaten (het is niet erg als er vocht van de tomaten afkomt. dit zorgt voor nog meer smaak) en de walnoten.

Binnen een mum van tijd heb kun je genieten van de heerlijke salade. Wat zijn jullie favoriete salade ingrediënten?

Eet Smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .