Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Kerst fudge van witte chocolade, cranberry en pistachenootjes

Eigenlijk heeft deze fudge geen introductie nodig! Wil je wat lekkers bij de koffie of ‘moet’je wat maken? Dan is deze fudge echt een topper. Hij ziet er mooi uit, smaakt geweldig en geeft gelijk XL Kerstgevoel. En geloof me, dit is zo snel en makkelijk om te maken. Ja zelfs als je niet vaak kookt!

Het komt erop neer dat je chocolade smelt in gecondenseerde melk en daarbij de ingrediënten doet en het dan in een bakblik stort! Hoe easy mag het zijn! Dan alleen nog even laten opstijven. Reken die tijd dus mee!

Hou je niet van witte chocolade of wil je graag meerdere soorten maken? Gebruik dan de helft van het blikje gecondenseerde melk en doe in de ene helft 200 gram witte chocolade en de andere helft 200 gram pure chocolade. Dan de ingrediënten verdelen en je hebt voor iedereen wat lekkers!

Benodigdheden voor ongeveer 25-30 stukjes:

  • 1 blikje (397 gram)  gecondenseerde melk (dit vind je bij de koffiemelk in de supermarkt)
  • 400 gram witte chocolade (ik gebruik Verkade)
  • 1 theelepel koekkruiden (deze staat in de supermarkt tussen de kruiden)
  • 100 gram cranberry’s
  • 100 gram pistache nootjes
  • 1 theelepel vanille extract

Aan de slag:

  1. Bekleed een kleine vorm (ong 20×12) met bakpapier.
  2. Verwarm op een laag vuur in een steelpannetje het blikje gecondenseerde melk. Zet het vuur niet te hoog, liever wat rustiger dan dat je de melk en chocolade verpest.
  3. Snij of breek grove stukken van je chocolade en voeg deze toe aan de melk.
  4. Roer dit goed en wacht tot de chocolade smelt, let op dat je deze niet te warm maakt!
  5. Als de chocolade gesmolten is voeg je de theelepel koekkruiden toe en roer dit goed door.
  6. Voeg de pistachenoten en cranberry’s toe en roer deze goed door.
  7. Stort het mengsel in je bakvorm en druk met een spatel of lepel een beetje aan en zorg dat je het goed verdeelt.
  8. Strooi er de kokosrasp over en druk zachtjes aan. Je kunt ook wat extra cranberry’s en nootjes erover strooien nog als je dat wilt.
  9. Laat 1 uur afkoelen op het aanrecht en zet vervolgens nog 2 uur in de koelkast.
  10. Snij de fudge met een scherp mes in kleine blokjes. Je kunt de fudge het beste voor serveren heel even uit de koelkast halen dan is hij niet zo koud/hard.
  11. De fudge is ongeveer een week goed te houden in een goed afgesloten bak in de koelkast, mocht je in staat zijn niet de hele bak in 1 keer op te eten 🙂

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .