` RECEPT: Kerstkrans van worstenbroodjes - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Kerstkrans van worstenbroodjes

Met deze krans van worstenbroodjes steel je de show bij het kerstdiner van je kind op school, of serveer deze tijdens het kerstdiner. Dan zijn de kids wel even zoet, en stiekem de volwassenen ook!

Mijn peuter had een heus kerstdiner en daarbij hoort ook dat de ouders wat maken! Gewapend met deze krans van worstenbroodjes gingen we naar de opvang, inclusief mooie strik voor de peuter. En wat hebben de kindjes gesmuld! De worstenbroodjes zijn makkelijk voor te bereiden en zo heb je zelf tijd om ook lekker te genieten van het kerstdiner!

Benodigdheden:

 • 1 blik mini knakworstjes
 • 1 pak bladerdeeg
 • Optioneel wat mosterd of ketchup

Aan de slag

 1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, ik gebruikte ongeveer 6 plakjes bladerdeeg
 2. Laat de knakworsten uitlekken.
 3. Leg op een bakplaat een vel bakpapier klaar waar straks de broodjes op kunnen.
 4. Snij de bladerdeeg in repen van 4 en dan nogmaals 1 x doormidden zodat je 8 stukjes hebt.
 5. Rol de knakworstjes in een stukje bladerdeeg en leg ze in een rondje op de bakplaat. Voeg eventueel bij deze stap een beetje mosterd toe, smeer dit op 1 kant van het worstje en rol dan in.
 6. Als je alle worstjes heb ingerold en in de cirkel hebt gelegd bestrijk je ze met melk of eigeel voor een mooie bruine kleur.
 7. Bak de krans af kun in ongeveer 12-18 minuten op 220 graden. Controleer tussendoor of de bladerdeeg al lekker knapperig en bruin is.
 8. Serveer de worstjes op een mooi bord met een grote strik erbij! Succes gegarandeerd.

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment