Dit recept is ideaal voor een warme zomerse dag omdat het een fris gerecht is en licht verteerbaar. De sugarsnaps geven extra vulling doordat ze veel vezels bevatten (en andere fijne voedingsstoffen).

Ingrediënten salade:

  • 2 kipfiletjes
  • 1 kropsla
  • 1/5 komkommer
  • 2 trostomaten
  • 150 gr sugarsnaps
  • 100 gr mais uit blik
  • Parmezaanse kaas (Grana Padano)
  • Sesamzaad

 

Ingrediënten marinade kip:

  • 1el ketjap
  • 0,5el olijfolie
  • Peper en zout

 

Ingrediënten sladressing:

  • 1 el honing
  • 2 el sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el water
  • 1 el (gedroogde) bieslook
  • Peper en zout naar smaak

 

Hoe te maken:

  • De kip dien je ruim van te voren in de marinade te zetten zodat de smaken lekker in de kip trekken. Dit kan bijvoorbeeld al de ochtend voordat je naar je werk/school gaat.
  • Snij de kipfiletjes in stukjes. Roer de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en hussel hier de kipstukjes doorheen. Zet afgedekt in de koelkast.
  • Maak de sugarsnaps schoon (draden en puntjes verwijderen). Kook ze in ongeveer 4 minuten beetgaar en laat vervolgens afkoelen. Was de kropsla en scheur de blaadjes in kleinere stukjes. Snij de komkommer en tomaten in stukjes en voeg deze bij de kropsla. Laat de mais uitlekken en voeg ook deze toe. Maak de sladressing door alle ingrediënten goed door elkaar heen te roeren. Proef of je de dressing lekker vindt en voeg eventueel nog iets van de ingrediënten extra toe. Meng de dressing door de salade.
  • Laat in een koekenpan een scheutje olijfolie goed warm worden. Bak de kipstukjes hierin goudbruin. Niet te lang want dan wordt de structuur droog, controleer wel even goed of ze gaar zijn. Voeg ze daarna toe aan de salade en garneer met de Parmezaanse kaas, sesamzaad en extra (gedroogde) bieslook. Serveer eventueel nog met een (geroosterd) broodje.

 

Eet smakelijk!

 

Deel deze post!