` RECEPT: Kip pocheren + recept tosti met kip en cheddar - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Kip pocheren + recept tosti met kip en cheddar

Kip is één van de gezondste vleessoorten. Het bevat bijvoorbeeld minder calorieën en vet ten opzichte van rundvlees of varkensvlees. Kip wordt al snel gebakken in de pan maar wist je dat kip pocheren ook een lekkere optie is? En ook nog gezond omdat je geen boter of olie hoeft te gebruiken. Een ander voordeel is dat het vlees niet zo snel droog wordt. Het enige wat je nodig hebt is kipfilet, een groentebouillonblokje en een pan met water. Dus waar wacht je nog op?

Gepocheerde kip kun je in allerlei recepten gebruiken zoals in een salade, door pasta, tussen een sandwich/tosti of in gevulde courgette [LINK naar “Gevulde courgette met pulled chicken”].

Uiteraard verschilt de kooktijd als de kipfilet groter is dan gemiddeld. Of de kip gaar is kan je controleren door met een vork gaatjes te prikken in de kip. Als er helder vocht uit komt is de kip gaar. Je kan ook met een thermometer controleren of de kip gaar is. De kerntemperatuur moet dan 70-72 graden zijn.

Kip pocheren:

De kipfilet hoef je niet schoon te maken. Het vel, vet of eventuele spiertjes kun je na het pocheren makkelijk verwijderen.

  • Vul een pan met water, de kipfilet en een groentebouillonblokje. Zorg ervoor dat de kip goed onder water ligt.
  • Breng het water aan de kook en zet de warmtebron daarna zachter (kleine belletjes).
  • Laat de kip 8 minuten koken. Haal de pan van de warmtebron en haal de deksel eraf.
  • Dit laat je 10 minuten staan zodat de kip rustig kan nagaren.
  • Haal de kip uit de pan, leg op een bord en controleer of de kip gaar is. Laat afkoelen of gebruik direct in een gerecht.

Tip: bewaar het kookvocht. Hierin kun je bijvoorbeeld nog rijst of groenten in koken. De kip heeft zijn smaak afgegeven aan het water en ook het groentebouillonblokje geeft een lekkere smaak aan de rijst of groenten.

Tosti met gepocheerde kip en cheddar

Kip is eiwitrijk en daarmee maakt het dit gerecht een goed vullende lunch of eventueel makkelijk avondmaal.

Ingrediënten voor 4 tosti’s:

  • 8 (bruine) boterhammen
  • 1 kipfilet
  • 1 el barbecuesaus
  • Groentebouillonblokje
  • Optioneel: peper

Hoe te maken:

  • Pocheer vooraf de kipfilet. Dit kan je ook al de dag/avond van tevoren doen.
  • Trek met twee vorken of gewoon met je (schone) handen de kip uit elkaar in kleine reepjes.
  • Meng de barbecuesaus door de kip. De sterkte van de barbecuesaus verschilt erg per merk/soort dus voeg eventueel meer saus toe naar smaak. De kip is al gaar dus je kan er gerust een stukje van proeven, maar niet teveel 😉
  • Bewaar in de koelkast of gebruik direct voor de tosti met cheddar.
  • Beleg een boterham met een plakje cheddarkaas.
  • Verdeel hierover de gemarineerde kip. Als je van pittig houdt kun je er nog een beetje peper overheen strooien.
  • Leg de andere boterham erop en doe de tosti tussen het grill-ijzer.
  • Bak tot dat de boterhammen zijn geroosterd en de kaas is gesmolten.
Geniet ervan!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment