Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Kipcurry uit de slowcooker

De slowcooker vind ik een heel fijn apparaat. Je zet hem aan en je hoeft hem verder niet in de gaten te houden. Je kan zelfs even van huis. Dit recept is speciaal voor de slowcooker omdat de kip dan langzaam kan garen in de saus waardoor de ze uit elkaar valt en de smaken heerlijk in elkaar kunnen trekken. Bij dit recept hoef je niks voor te bakken dus alles kan zo de slowcooker in, ideaal! Als je het jezelf iets makkelijker wilt maken kun je ook werken met een kant en klare curry zoals een Thaise gele curry paste. Laat dan alle kruiden weg omdat de paste dit vervangt. Ik maak altijd een flinke hoeveelheid zodat ik er nog een keer van kan eten.

Ingrediënten (voor vier personen):

  • Ongeveer 800 gr kipdijfilet
  • 250ml kokosmelk
  • 400 gr tomatenblokjes in blik
  • 3 paprika’s
  • 3 bosuien
  • 125gr kidneybonen
  • 150gr mais
  • Pandan of zilvervliesrijst (ongeveer 75gr per persoon)
  • 2 á 3 el maizena

Kruiden (te vervangen door een kant en klare curry paste):

  • 2 tl curry madras kruiden
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • Flinke snuf zout

Hoe te maken:

  • Giet de kokosmelk en tomatenblokjes met saus in de slowcooker. Voeg hier alle kruiden (of de paste) aan toe en roer door. Boeg de kipfijdfiletjes toe en zorg dat deze door de saus bedekt worden. Zet het eerste uur de slowcooker op de hoge stand zodat het mengsel goed en snel op temperatuur komt. Zet daarna terug op de lage stand en laat nogmaals twee á drie uur sudderen (hoe langer hoe meer de kipdijfilet uit elkaar valt).
  • Snij de paprika’s in stukjes en snij het witte gedeelte van de bosuien in kleine ringetjes. Voeg dit twee uur voordat je wil gaan eten toe en roer door. Je zal als het goed is al merken dat de kipdijfiletjes uit elkaar beginnen te vallen.
  • Proef de saus (dit is dus in totaal na 5 á 6uur) en breng deze nog verder op smaak in dien nodig. Ik deed dit nog met zout en paprikapoeder. Smaken verschillen dus dit is iets wat je zelf het beste kan inschatten. De ene persoon houdt meer van pittig dan de andere persoon. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Voeg de uitgelekte mais en kidneybonen toe en warm nog even een kwartiertje mee op in de saus. 
  • De saus is waarschijnlijk nog te dun omdat er uit een slowcooker vrij weinig vocht verdampt. Schep enkele lepels saus over in een kommetje en voeg hier de maïzena (hoeveelheid ligt aan de dunheid van de saus) aan toe en roer goed door. Voeg dit papje weer toe aan de slowcooker en roer door. Laat de saus even pruttelen zodat de maïzena zijn werk kan doen en controleer daarna of de saus dik genoeg is, anders herhaal je de vorige stap nog met één eetlepel maïzena. Roer de saus extra goed door als de kipdijfilet nog niet helemaal uit elkaar is gevallen. Snij het groene gedeelte van de bosuien in ringen. Serveer de rijst met een flink aantal lepels curry er bovenop en garneer met (het groene gedeelte van) de bosui.

Eet smakelijk!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .