Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Kruidige pompoensoep met geitenkaas en Tuinkers

Een gezonde maaltijd voor het hele gezin op tafel zetten? Met deze pompoensoep maak je iedereen blij, van jong tot oud! En stiekem lekker gezond! In de herfst en winter eten wij wat minder salades en des te meer soep! Ik ben zo’n grote fan van soep. Ze zijn vaak makkelijk te maken en je kunt er al je (oude) groentes in kwijt. En zodra kinderen geen vormen meer kunnen ontdekken die op groente lijken lusten ze ineens alles lijkt het wel 😉

Hou je niet van geitenkaas? En schep Griekse yoghurt is ook heerlijk in deze soep.

Nodig voor 1 pan soep voor 4 personen:

  • 1 pompoen (Hokkaido pompoen of flespompoen)
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 bakje Tuinkers cress
  • 1 liter groentebouillon
  •  2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel ras el hanout
  • Chili vlokken (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Voor dit recept gebruik ik de oranje Hokkaido pompoen. Van deze pompoen is de schil zacht en eet je de pompoen met schil en al. Doordat je de schil gewoon mee kookt bespaar je veel bereidingstijd en verlies je geen pompoen in de strijd. Was deze wel goed af! Snij de pompoen doormidden en haal de zaden en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 3 cm en leg deze in een ovenschaal.
  3. Meng de olijfolie in een bakje met de komijn en perst de twee knoflooktenen erdoor. Bestrijk de stukken pompoen met het mengsel en zet dit een half uur in de oven.
  4. Haal de pompoen uit de oven en doe deze in je pan waar je de soep in wilt maken. Pureer de pompoen en voeg de bouillon toe. Ik doe de bouillon altijd nog even door de ovenschaal heen zodat alle knoflook en kruiden ook mee koken! Tijdens het pureren kun je ook vast wat bouillon toevoegen zodat het was makkelijker gaat.
  5. Zodra je alle bouillon en pompoen in de pan hebt breng je dit aan de kook en maak de soep af met wat peper en zout.
  6. Garneer de soep met (flink wat) verkruimelde geitenkaas en knip flink wat tuinkers af. Deze strooi je over de soep, de pittige frisse smaak mag je best proeven dus gebruik er lekker flink van. Strooi er optioneel wat chilivlokken erover.

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .