` RECEPT: Kwarkbolletjes met bosbessen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Kwarkbolletjes KLEIN

RECEPT: Kwarkbolletjes met bosbessen

Kwark heb ik eigenlijk altijd wel in de koelkast staan en bosbessen altijd wel in de vriezer. Dit is dus voor mij een ideaal recept als ik een keer een gezonde snack wil maken. Daarnaast is het voor de afwisseling ook weleens leuk dat de gezonde snack niet bestaat uit een plakje (gezonde)cake.

Met het meel kan je variëren. De eerste keer maakte ik de bolletjes met boekweitmeel, hierdoor waren ze glutenvrij, maar dit meel heeft wel een uitgesproken smaak. Mijn voorkeur gaat dus uit naar speltmeel. Uiteraard kun je met het fruit ook variëren, denk aan aardbeien of frambozen.

Ingrediënten voor ongeveer 12 bolletjes:

 • 250 gr magere kwark
 • 250 gr speltmeel (of ander meel)
 • 150 gr bosbessen (diepvries of vers)
 • 50 ml melk (koemelk, lactosevrije melk, of amandelmelk bijvoorbeeld)
 • 2 middelgrote eieren
 • 1 el bakpoeder
 • 1 el honing
 • 1 el olie (olijf of zonnebloem)
 • 20 gr kokosrasp
 • Snuf zout

 

Hoe te maken:

 • Als je bosbessen uit de vriezer gebruikt laat je deze eerst ontdooien.
 • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
 • Meng alles, behalve de bosbessen, in een grote kom goed door elkaar.
 • Schep de bosbessen voorzichtig door het beslag.
 • Bedek een bakplaat met bakpapier. Tijdens het bakken worden de kwarkbolletjes nog groter dus houd genoeg ruimte vrij op de bakplaat tussen de bolletjes. Als het nodig is gebruik je twee bakplaten.
 • Schep met een lepel het beslag op de bakplaat. Met een 2e lepel kan je de bolletjes mooi vormen in een quenelle voordat je ze op de bakplaat legt. Een slordig hoopje is ook geen punt, tijdens het bakken rijst het bolletje vanzelf tot een mooie vorm.
 • Bak de bolletjes in ongeveer 25 minuten gaar. Als je kleine bolletjes hebt gemaakt kunnen ze eerder klaar zijn dus houd de oven dan vooral even in de gaten.

Geniet ervan!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment