Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Lowcarb cake met kwark & banaan

Een cake met weinig carbs, ja je leest het goed! En deze lowcarb cake is ook nog heel lekker en makkelijk te maken, ook niet geheel onbelangrijk. Bak je mee?

Met vallen en opstaan

Leren bakken is eigenlijk hetzelfde als leren fietsen. Met vallen en opstaan krijg je het onder de knie. Het bakken heb ik (helaas) nog niet helemaal in de vingers. De ene keer is het een complete mislukking en soms juist onverwacht lekker. Deze lowcarb cake  (zo’n 95 cal. per plak van 50 gram) is zo makkelijk te maken dat ‘ie zelfs bij mij in een keer geslaagd uit de oven kwam. Dus ben jij ook niet echt een bakprinses? Ik weet (bijna) zeker dat ook jij deze cake super tasty uit je over haalt.

Ingrediënten:

 • 250 g magere kwark
 • 250 gr speltmeel
 • ei
 • banaan (hoe rijper de banaan, hoe lekkerder je cake wordt)
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • snuf kaneel
 • handje ongezouten noten
 • en verder: 2 kommen, cakeblik en bakbapier

Bereiding

 1. Mix de droge ingrediënten, behalve de noten en de kaneel, door elkaar en in de andere kom mix je de natte ingrediënten tot een beslag.
 2. Voeg de gemengde droge ingrediënten bij de natte en meng alles goed door elkaar.
  lowcarb cake beslagbal
 3. Meng de kaneel en noten door het beslag.
 4. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag erin.
  lowcarb cake cakeblik
 5. Zet je oven op 200 graden (voor verwarmen is niet nodig) en laat de cake 45 minuten garen.

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Stukjes peer of appel, speculaaskruiden, dadels, cranberry’s, blauwe bessen; laat je creativiteit de vrije loop! Wel is het vaak zo, hoe meer ingrediënten je toevoegt hoe minder low in carbs de cake is. Niet dat daar iets mis mee is hoor, eet vooral waar jij blij van wordt en lekker vindt.

Jouw favoriete cake?

Deze cake is een van mijn favorieten vooral omdat ‘ie zo makkelijk en snel te maken is. En jij, welke cake bak jij het liefst? Laat het me weten in een reactie hieronder en ook je recepten zijn van harte welkom!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .