Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Luchtige kokoscake met healthy aardbeienjam

Dit recept is om je vingers bij af te likken en valt onder de categorie low carb oftewel veel eiwitten en weinig calorieën en dat willen we natuurlijk allemaal wel. Het is luchtig en toch zoet met dank aan de aardbeien en een klein beetje lentehoning van de Traay. Kijk uit dat je ze niet allemaal op eet, want ze zijn gevaarlijk lekker en tevens glutenvrij. 

Ingrediënten:

  • 1 bak verse aardbeien (kan ook uit de vriezer zijn eventueel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillepoeder (geen vanillesuiker!)
  • 100 gram roomboter (ongezouten)- kokosolie is ook mogelijk!
  • 8  eieren
  • 2-3 eetlepels lentehoning van De Traay
  • 65 gram kokosmeel
  • 2-3 eetlepels chia zaad

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden;
  • Doe alle aardbeien in de blender samen met 2-3 eetlepels chia zaad en zet dit daarna in de koelkast;
  • Laat de roomboter smelten en meng dit met de bakpoeder, kokosmeel, vanillepoeder en honing tot een geheel;
  • Voeg daarna elke keer een ei toe en roer het weer goed door na elk ei totdat alles goed gemengd is. (zo wordt het geheel nog luchtiger)
  • Kijk of de aardbeienjam inmiddels een beetje dik is geworden, zo niet doe er dan nog een beetje chia zaad bij, roer het er doorheen en zet het weer even in de koelkast;
  • Doe het mengsel in de vorm tot het bijna vol is (ik gebruikte een reepvormige bakvorm) en doe bovenop wat aardbeienjam en maak er een mooi kunstwerk van 😉
  • Doe het vervolgens 22 min in de oven en daarna is het smullen geblazen!

Eet smakelijk!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 8

  • reply

    Linda

    10 juli 2017

    Hoi Melinda, dit ziet er echt heerlijk uit! Zal het ook met een andere meelsoort kunnen, denk je?
    Groetjes Linda

  • reply

    Desiree

    24 juli 2017

    Hoi Melinda,

    van het weekend de cake gemaakt, maar het deeg/mix massa bleef echt veels te nat. Het deeg in de hoeken was wel gaar, maar vraag mij of 65 gr kokosmeel wel genoeg was.

    ook was de aardbeienjam helemaal naar de bodem gezakt. ik had het gebakken in een cake blik, van ik heb geen laag reepvormig blik, alleen groot vierkant springvormblik. kan dat ook?
    Heb je tips hoe ik dit kan voorkomen want de smaak was erg lekker 🙂

    BVD, groetjes,
    Desiree

  • reply

    Joyce

    24 augustus 2017

    Hallo Melinda,
    Kan je het ook zonder chiazaad doen. Ik ben daar allergisch voor. En een vervanger ervoor?

    Groetjes,
    Joyce

  • reply
    15 december 2017

    Hallo Melinda, ik ben de cake ook aan het maken, maar ik had niet genoeg kokosmeel, dus heb ik het aangevuld met amandelmeel. 22 min. In de oven, maar toen ik hem eruit haalde ging de cake helemaal heen en weer😂, dus heb ik hem nog 10 min. In de oven gedaan met aluminium folie erop om te voorkomen dat hij te donker word. Ik hoop dat hij te eten is. Gr. Wilma

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .